Petek, 27. november 2020, 23:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
18.12.2013

Vremenska napoved - 18. december 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > december > 18. 12. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 18. december 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 18.12.2013Popoldne bo precej jasno, na nebu bo nekaj koprenaste oblačnosti. Po nižinah v notranjosti Slovenije se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost, marsikje ves dan. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, v krajih s celodnevno meglo in nizko oblačnostjo malo pod 0, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.
V noči na jutri se bo v zahodni Sloveniji nebo pooblačilo, jutri zjutraj ali dopoldne pa še v delu osrednje Slovenije. Drugje bo jutri še precej jasno. Zjutraj in ponekod tudi dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Zapihal bo jugozahodnik, ki bo postopno povsod pregnal meglo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do 0, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature pa od 2 do 7, na vzhodem delu države in na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V petek bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno, drugje pa oblačno. Zlasti v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije se bodo pojavljale rahle padavine, zvečer in v noči iz petka na soboto pa prehodno tudi v osrednjih in ponekod na vzhodem delu Slovenije. Ponekod bo pihal jugozahodnik. V soboto bo pretežno oblačno in v glavnem brez padavin.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno, po nižinah južne Avstrije in v Panonski nižini bo megla ali nizka oblačnost, ki se bo pojavljala tudi v Padski nižini. Jutri bo v sosednjih krajih Italije ter v zahodni hrvaški pretežno oblačno. Drugje bo jasno, v začetku po nižinah megleno.

Gorski svet
Danes bo precej jasno, pojavljala se bo koprenasta oblačnost. Pihal bo rahel do zmeren zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan od 5 do 8, na višini 2500 metrov pa od 0 do 2 stopinji Celzija.
Jutri bo v hribih Notranjske in severne Primorske pretežno oblačno in ponekod megleno. Dopoldne se bo nebo pooblačilo tudi v zahodnih Julijcih, drugje v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah pa kasneje čez dan. V vzhodnem delu slovenskih gora bo še delno jasno. Pihal bo zmeren, krajevno lahko okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan od -1 do 5, na višini 2500 metrov pa od -3 do 1 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 18. december:
18.12.1963
Neobičajno mrzlo decembrsko jutro. Na Rudnem polju na Pokljuki je bila minimalna temperatura minus 27,0 stopinj C, v Žireh so namerili minus 23,9 stopinj C, na Zgornjem Jezerskem minus 21,4 stopinj C, v Ilirski Bistrici minus 20,6 stopinj C in v Godnjah na Krasu minus 13,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hagwangjeong-ri | hike.uno