Sobota, 28. november 2020, 08:58
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.11.2013

Vremenska napoved - 8. november 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 8. november 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.11.2013Danes bo v vzhodni Sloveniji deloma jasno, drugje bo pretežno oblačno. Ponekod v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Čez dan bo zapihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 19 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno, padavine se bodo čez dan krepile in zajele vso državo. Lahko bo tudi zagrmelo. Ob morju bo pihal jugo. V notranjosti Slovenije bo v začetku pihal jugozahodnik, popoldne pa bo v vzhodni Sloveniji začel pihati severovzhodnik. Hladilo se bo, meja sneženja se bo zvečer v severni Sloveniji lahko spustila do nadmorske višine približno 1000 m. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, ob morju 16, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 16, na Primorskem in v južni Sloveniji do približno 18 stopinj Celzija.

V nedeljo bo oblačno, občasno bo še deževalo. Ohladilo se bo, na Primorskem bo popoldne začela pihati zmerna burja.
V ponedeljek zjutraj bodo padavine ponehale, od zahoda se bo nebo zjasnilo. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodnik, na Primorskem močna burja.


Sosednje pokrajine
V krajih vzhodno in severno od nas ter ponekod ob Jadranu bo danes delno jasno, drugje bo pretežno oblačno. Zlasti na območju Gorskega Kotarja in v hribovitem svetu Furlanije Julijske krajine bo občasno rahlo deževalo. Jutri bo oblačno, padavine se bodo čez dan krepile in popoldne zajele vse sosednje pokrajine. Vmes bodo tudi nevihte. Ob Jadranu bo pihal jugo, drugje v začetku jugozahodnik, popoldne pa bo v krajih severno in vzhodno od nas zapihal severovzhodnik. Hladilo se bo, v Avstriji se bo meja sneženja lahko spustila do približno 1000 m nad morjem.

Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Drugje bo pretežno oblačno, po vrhovih gora marsikje tudi megleno. V Posočju, v hribovitem delu Primorske in na Notranjskem bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov 5 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno in megleno s padavinami, ki se bodo čez dan okrepile. Popoldne se bo ohladilo, meja sneženja se bo zvečer lahko spustila do nadmorske višine približno 1000 m. Pihal bo jugozahodnik, popoldne pa bo zlasti na vzhodnem delu države zapihal severovzhodnik. čez dan bo na višini 1500 metrov bo temperatura od 5 do 8, na višini 2500 metrov malo nad 0 stopinj Celzija. Popoldne se bo ohladilo.

Vremenski pojavi na dan 8. november:
8.11.2006
V nekaterih krajih po nižinah je bil dnevni temperaturni hod neobičajno velik. V Kočevju se je ogrelo z minus 3,1 stopinj C na 17,4 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu z minus 4,8 stopinj C na 15,3 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju z minus 1,0 stopinj C na 18,8 stopinj C, na Letališču Brnik z minus 2,8 stopinj C na 16,4 stopinj C in v Murski Soboti z minus 3,4 stopinj C na 15,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Viana do Castelo | panorama