Petek, 27. november 2020, 03:56
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.11.2013

Vremenska napoved - 7. november 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 7. november 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.11.2013Popoldne bo precej jasno, megla in nizka oblačnost se bosta lahko ponekod po nižinah zadržali še del popoldneva. V zahodni in ponekod v osrednjem delu države pa se bodo že začeli nabirati oblaki. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 17, ob morju do 19 stopinj Celzija.
Jutri bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno, po nekaterih kotlinah bo tam zjutraj megla. Drugje bo pretežno oblačno. Ponekod na Notranjskem in Primorskem bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 10, ob morju do 13, čez dan bodo najvišje temperature pa v glavnem od 14 do 19, v severozahodnih krajih približno 13 stopinj Celzija.

V soboto bo oblačno, padavine se bodo okrepile, popoldne bodo postopno zajele tudi vzhodno Slovenijo. Ob morju bo lahko tudi kakšna nevihta. Tam bo pihal jugo, ponekod v notranjosti Slovenije pa jugozahodni veter. V nedeljo bo oblačno. Dopoldne bo el ponekod občasno rahlo deževalo, nekoliko pogosteje pa ponovno popoldne. Ohladilo se bo. Meja sneženja bo med 1000 in 1500 m nad morjem.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno, dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne se bo začelo oblačiti v zahodni Hrvaški in v alpskem delu severne Italije. Jutri bo v krajih vzhodno in severno od nas delno jasno, tam bo zjutraj ponekod megla. Drugje bo pretežno oblačno. Občasno bo rahlo deževalo na območju Gorskega Kotarkja ter v hribovitem svetu Furlanije Julijske krajine.

Gorski svet
Danes bo precej jasno, popoldne se bodo v zahodnih Julijcih, južno od bohinjskega grebena in v Notranjskih hribih začeli nabirati oblaki. Pihal bo rahel do zmeren zahodni do jugozahodnik, v visokogorju pa v začetku okrepljen severozahodni veter, ki bo dopoldne oslabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 6 stopinj Celzija.
Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Drugje bo pretežno oblačno in po vrhovih marsikje megleno. Rahel dež pričakujemo zlasti v hribih severne Primorske, Notranjske in v Posočju. Krepil se bo jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 7. november:
7.11.1923
Na postaji Sv. Lucija (danes Most na Soči) je pluviograf izmeril 106 milimetrov padavin v 6 urah.

7.11.1997
Izjemno obilno deževje na zahodnem delu države in severozahodu, ki se je začelo 5. novembra zvečer, je čez dan oslabelo. Do jutra 8. novembra je v 72 urah v nekaterih krajih padlo preko 400 milimetrov padavin! Na Žagi pri Bovcu so namerili 504 milimetrov padavin (od tega 355 milimetrov od 6. novembra ob 7.00 do 7. novembra ob 7.00), v Lepeni je padlo 431 milimetrov, v Kobaridu 414 milimetrov, na Voglu 398 milimetrov, na Ligu nad Kanalom 364 milimetrov in v Mrzli Rupi na Idrijskem 326 milimetrov. Na severovzhodu Slovenije je v tem času padlo zelo malo dežja! Poleg tega je bilo 7. novembra zjutraj v večjem delu države izjemno toplo za mesec november. V Celju so ob 7. uri namerili 19,0 stopinj C, v Murski Soboti je termometer pokazal 18,0 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici in v Novem mestu 17,7 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju 14,8 stopinj C in v Postojni 14,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tangier | flickr hike