Sobota, 28. november 2020, 09:31
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.11.2013

Vremenska napoved - 3. november 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 3. november 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.11.2013Popoldne bo oblačno. Občasno bo deževalo zlasti v zahodni polovici države, do večera pa bo dež zajel večji del države. Ponekod lahko tudi zagrmi. Meja sneženja bo približno 2600 metrov nad morjem. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Proti večeru bo v severovzhodni, ter v severni in osrednji Sloveniji prehodno zapihal severni in severovzhodnik. Meja sneženja se bo v severni Sloveniji prehodno spustila do okrog 1100 metrov nadmorske višine. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 17, ob morju ter v severovzhodnih krajh do 20 stopinj Celzija.
Preko noči bodo padavine v glavnem ponehale. Jutri bo pretežno oblačno, v zahodni in deloma v osrednjem delu države bo občasno deževalo. Spet se bo krepil jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 10, ob morju do 15, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 16, v alpskih dolinah približno 8, ob morju do 19 stopinj Celzija.

V torek bo deževalo, največ padavin bo v južnih in jugozahodnih krajih. Snežna meja bo približno 1300 m nad morjem. Popoldne bodo padavine oslabele in do večera ponehale. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem rahla do zmerna burja. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno. V severnih krajih bo še možen rahel dež. Drugje bo v glavnem brez padavin.


Sosednje pokrajine
Danes bo dež od severozahoda popldne postopno zajel vse sosednje pokrajine. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Zvečer bo v sosednjih krajih Avstrije, Madžarske in v notranjosti Hrvaške zapihal severnik, meja sneženja se bo v Alpah spustila pod 1000 m. Jutri bo oblačno. Občasno bo deževalo zlasti v severni Italiji in v zahodni Hrvaški.

Gorski svet
Danes bo oblačno in marsikje megleno. V Vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo dopoldne v glavnem brez padavin. Drugje se bodo pojavljale padavine, ki se bodo popoldne razširile tudi proti vzhodu. Ponekod lahko tudi zagrmi. Pihal bo močan jugozahodni veter, propti večeru pa bo zapihal severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa 2 stopinji Celzija. Popoldne se bo hladilo, zapihal bo vzhodni veter in meja sneženja se bo z približno 2600 m, spustila do približno 1100 m.
Jutri bo oblačno in marsikje megleno. V Vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo dopoldne v glavnem brez padavin. Drugje se bodo pojavljale padavine, ki se bodo popoldne širile proti vzhodu. Meja sneženja se bo dopoldne dvignila do nadmorske višine približno 1800 m. Pihal bo močan južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 3. november:
3.11.1970
Za mesec november je bilo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji zelo toplo. V Svečini v Slovenskih goricah se je temperatura povzpela do 22,5 stopinj C, v Zgornji Ščavnici in Podgradju so namerili 22,4 stopinj C, v Mariboru 21,2 stopinj C, v Gornjem Gradu 19,7 stopinj C in celo v Ratečah je bilo 19,5 stopinj C.

3.11.1972
Izjemno toplo novembrsko popoldne na Primorskem. V Braniku se je ogrelo do 24,3 stopinj C, v Vedrijanu do 24,0 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici do 23,7 stopinj C, v Dragonji do 22,1 stopinj C in v Tolminu do 21,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Piran | hike.uno