Sreda, 25. november 2020, 11:07
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.11.2013

Vremenska napoved - 26. november 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > november > 26. 11. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 26. november 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.11.2013Popoldne bo precej jasno, oblačnost se bo v vzhodni polovici povečala. Zvečer in preko noči se bo oblačnost razširila na večji del države. Pihal bo okrepljen severnik, na Primorskem zmerna burja.
Jutri dopoldne se bo od severa jasnilo. Veter bo postopno oslabel.
Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, v alpskih dolinah s snežno odejo do -10, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 4, v alpskih dolinah približno -1, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

V četrtek bo precej jasno z mrzlim jutrom, popoldne se bo od severa postopno nebo pooblačilo. V petek bo precej jasno, jutro bo še mrzlo.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno jasno, popoldne pa se bo oblačnost od vzhoda povečala. Še bo pihal okrepljen severnik, ob severnem delu Jadrana zmerna in v Kvarnerju močna burja. Jutri bo povsod delno jasno, le na Hrvaškem bo še dopoldne več oblačnosti. Veter bo oslabel.

Gorski svet
Danes dopoldne bo pretežno jasno, čez dan se bo oblačnost od vzhoda povečala. Baza oblakov bo v glavnem nad vrhovi, vendar nekateri bodo lahko vendarle v oblakih. Pihal bo okrepljen severnik. Temperatura na 1500m bo približno -9, na 2500m približno -18 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno jasno, le v vzhodni polovici države bo občasno več obakov. Pihal bo okrepljen severnik, ki bo popoldne slabel. Temperatura na 1500m bo približno -7, na 2500m približno -14 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 26. november:
26.11.1969
Majhen, vendar globok ciklon je zjutraj prešel Slovenijo, zračni tlak je bil pri nas neobičajno nizek. Ob 7. uri zjutraj je na meteoroloških postajah Maribor in Murska Sobota tlak, preračunan na morski nivo, znašal le 985 hPa, v Novem mestu 987 hPa in v Ljubljani 989 hPa.

26.11.2005
Po obilnem nočnem sneženju so v nekaterih krajih v osrednjem in severnem delu Slovenije izmerili najvišjo snežno odejo v mesecu novembru v zadnjih desetletjih. V Zgornjem Tuhinju je ob 7. uri zjutraj višina snega znašala 50 centimetrov, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu so ga namerili 48 centimetrov, v Mozirju 45 centimetrov in v Ljubljani 37 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bergen | mountaineering