Torek, 1. december 2020, 03:53
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.11.2013

Vremenska napoved - 25. november 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > november > 25. 11. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 25. november 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.11.2013Popoldne bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, zlasti v vzhodni Sloveniji pa se bo oblačnost ponovno povečala. Pihal bo okrepljen severnik, na Primorskem zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 6, v alpskih dolinah in v višje ležečih krajih približno 0, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.
Jutri čez dan se bo oblačnost od vzhoda širila nad osrednjo in proti večeru nad zahodno Slovenijo. Pihal bo okrepljen severnik, na Primorskem pa zmerna do močna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do 1, v zatišnih legah do -6, v alpskih dolinah s snežno odejo do -11, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 4, v alpskih dolinah približno -2, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

V sredo dopoldne se bo od severa jasnilo. Veter bo postopno oslabel. V četrtek bo precej jasno z mrzlom jutrom, popoldne se bo od severa postopno nebo pooblačilo.


Sosednje pokrajine
V krajih severno in vzhodno od nas bo danes zmerno do pretežno oblačno, ponekod v notranjosti Hrvaške bodo še možne rahle padavine. Drugje bo v glavnem jasno. Pihal bo okrepljen severnik, ob Jadranu zmerna, v Kvarnerju močna burja. Jutri bo v sosednjih krajih Italije in avstrijske Koroške precej jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Še bo pihal okrepljen severnik, ob severnem delu Jadrana zmerna in v Kvarnerju močna burja.

Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, le na območju Snežnika bo zjutraj in morda del dopoldneva še bolj oblačno. Pihal bo okrepljen severnik. Mrzlo bo, temperatura na 1500m bo približno -9, na 2500m približno -15 stopinj Celzija.
Jutri dopoldne bo v Julijcih in zahodnih Karavankah ter v notranjskih hribih precej jasno, drugje pa zmerno do pretežno oblačno. Čez dan se bo tudi drugje oblačnost povečala. Baza oblakov bo v glavnem nad vrhovi, vendar nekateri bodo lahko vendarle v oblakih. Pihal bo okrepljen severnik. Temperatura na 1500m bo približno -10, na 2500m približno -17 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 25. november:
25.11.1962
Na vzhodnem delu države je do jutra v preteklih 24 urah zapadlo precej snega, zato je višina snežne odeje v veliko krajih dosegla rekordno novembrsko vrednost. V Mislinji na južni strani Pohorja so namerili 70 centimetrov, v Logarski Dolini 68 centimetrov, v Pleskem pri Hrastniku 60 centimetrov, v Zgornji Ščavnici v Slovenskih goricah 55 centimetrov, v Semiču 51 centimetrov, v Solčavi 49 centimetrov in v Murski Soboti 43 centimetrov snega. Čez dan je padlo še nekaj snega, zato so v nekaterih krajih zjutraj naslednjega dne namerili tudi več snega: v Kančevcih na Goričkem 64 centimetrov, v Slovenskih Konjicah 43 centimetrov, v Cankovi v Pomurju 42 centimetrov in v Rogaški Slatini 36 centimetrov.

25.11.1965
Jutro je bilo mrzlo, v nekaterih krajih najhladnejše v mesecu novembru v zadnjih desetletjih. V Ambrusu na Dolenjskem se je temperatura spustila do minus 21,7 stopinj C, v Kočevju so namerili minus 20,2 stopinj C, v Zgornjih Bitnjah pri Kranju minus 16,5 stopinj C, v Mariboru minus 13,6 stopinj C, v Ilirski Bistrici minus 12,6 stopinj C, v Velikih Dolencih na Goričkem minus 12,2 stopinj C in v Kubedu v Slovenski Istri minus 8,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Managua | weather bing