Sobota, 28. november 2020, 09:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.11.2013

Vremenska napoved - 2. november 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 2. november 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.11.2013Popoldne bo pretežno oblačno, občasno bo v nekaterih krajih deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 stopinj Celzija.
Jutri bo v glavnem oblačno, dež se bo na zahodnem delu države okrepil in popoldne ter zvečer zajel večji del države, ponekod lahko tudi zagrmi. Meja sneženja bo čez dan na približno 2000 metrih nad morjem. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Zvečer bo zapihal severnik, meja sneženja se bo v severni Sloveniji prehodno spustila do okrog 1000 metrov nadmorske višine. V noči iz nedelje na ponedeljek bodo padavine ponehale. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 13, na Primorskem do 15, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 17, ob morju in na vzhodnem delu države do 20 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo pretežno oblačno. V zahodni Sloveniji bo občasno deževalo, drugje bo v glavnem suho. Spet se bo krepil jugozahodni veter.
V torek bo oblačno in deževno, največ padavin bo v južnih in jugozahodnih krajih. Snežna meja bo na približno 1300 m nad morjem. Popoldne bodo padavine oslabele in do večera ponehale. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.


Sosednje pokrajine
Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu precej oblačno, občasno bo deževalo. Drugje bo še nekaj sonca. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Jutri bo dež od severozahoda zajel vse sosednje pokrajine. Pihal bo jugozahodni, zvečer pa severnik.

Gorski svet
Danes bo oblačno in poneked megleno, zlasti v Julijskih Alpah bo občasno deževalo. V vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo še deloma jasno. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa 2 stopinji Celzija.
Jutri bo oblačno in poneked megleno. Dopoldne se bodo padavine pojavljale zlasti v Julijskih Alpah in Kravankah, popoldne pa tudi proti vzhodu. Ponekod lahko tudi zagrmi. Pihal bo močan jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa 2 stopinje Celzija. Popoldne se bo hladilo, zapihal bo vzhodni veter in meja sneženja se bo s 2300 m, spustila do približno 1000 m.

Vremenski pojavi na dan 2. november:
2.11.1941
Potem, ko je 23. oktobra v nekaterih krajih padlo veliko snega, je tokrat na debelo zamedlo večji del Slovenije. Zjutraj so na meteorološki postaji Babno Polje namerili 88 centimetrov snega, v Novih selih pri Kočevju 65 centimetrov, v Kranjski Gori 54 centimetrov, v Cerknici 48 centimetrov, na Bledu 34 centimetrov, v Ljubljani 33 centimetrov, na Pleskem pri Hrastniku 24 centimetrov in v Mariboru 14 centimelja dežja!

2.11.1963
Do jutra je v višje ležečih predelih zahodne Slovenije padlo zelo veliko padavin. V Kneških Ravnah pod Voglom so izmerili 278 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 261 milimetrov, v Bovcu 229 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 210 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 197 milimetrov in na Hrušici pri Colu 151 milimetrov. Nasprotno v enakem obdobju v nekaterih krajih na severovzhodu Slovenije ni padla niti kaptrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Piran | hike.uno