Sobota, 28. november 2020, 09:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.11.2013

Vremenska napoved - 1. november 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 1. november 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.11.2013Popoldne bo precej jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 19 stopinj Celzija.
Jutri bo v vzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, v zahodni ter ponekod v osrednji in južni Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 9, na Primorskem do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 stopinj Celzija.

V nedeljo bo v glavnem oblačno, dež se bo na zahodnem delu države okrepil in popoldne ter zvečer zajel večji del države. Meja sneženja bo čez dan na približno 2000 metrih nad morjem. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Zvečer bo zapihal severnik, meja sneženja se bo v severni Sloveniji prehodno spustila do okrog 1000 metrov nadmorske višine. V noči iz nedelje na ponedeljek bodo padavine ponehale.
V ponedeljek bo pretežno oblačno. V zahodni Sloveniji bo občasno deževalo, drugje bo v glavnem suho. Spet se bo krepil jugozahodni veter.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo danes precej jasno, zlasti na avstrijskem Koroškem bo v prvem delu dneva megla. Popoldne se bo v hribovitem svetu Furlanije in v Gorskem Kotarju nebo pooblačilo. Jutri bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu precej oblačno, občasno bo deževalo. Drugje bo še razmeroma jasno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Gorski svet
Danes bo precej jasno, popoldne se bodo južno od bohinjskega grebena, v zahodnih Julijcih in v hribih Notranjske začeli nabirati oblaki. Pihal bo v glavnem šibak zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa 4 stopinje Celzija.
Jutri bo oblačno in poneked megleno, zlasti v Julijskih Alpah bo občasno deževalo. V vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo še deloma jasno. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 1. november:
1.11.1990
Zelo močno deževje v pasu od Posočja do Pohorja, ki se je začelo prejšnji dan, je povzročilo katastrofalne poplave. V nekaterih krajih je v 48 urah, do 2. novembra zjutraj, padlo preko 200 milimetrov padavin, od tega so skoraj vse padavine padle od opoldneva 31. oktobra do večera 1. novembra. Na postaji Vogel je opazovalec izmeril 284 milimetrov, v Kamniški Bistrici in Lučah je padlo 230 milimetrov, v Mrzli Rupi na Idrijskem 227 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 211 milimetrov, v Zgornjih Bitnjah pri Kranju 194 milimetrov, v Poljanah nad Škofjo Loko 192 milimetrov in v Gornjem Gradu 181 milimetrov padavin. Močne padavine je zaznamovala zelo izrazita ohladitev. Meja sneženja je bila 1. novembra zjutraj še nad 2500 m, zvečer pa je snežilo tudi v nekaterih krajih po nižinah! V Stari Fužini se je od 7. ure zjutraj do 21. ure zvečer ohladilo za 13,6 stopinj C; v Javorjah nad dolino Poljanske Sore je padec znašal 12,6 stopinj C, na Vojskem nad Idrijo 12,0 stopinj C, v Bovcu 10,6 stopinj C, na Voglu 10,0 stopinj C in na Kredarici 8,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Monfalcone | mangart hike