Ponedeljek, 23. november 2020, 19:35
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.10.2013

Vremenska napoved - 29. oktober 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > oktober > 29. 10. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 29. oktober 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.10.2013Popoldne bo zmerno do pretežno oblačno, le na jugovzhodu bo občasno nekaj sonca. V severozahodni ter deloma v osrednji in severni Sloveniji se bodo pojavljale krajevne padavine, možne bodo tudi posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 21, na jugovzhodu in ob morju do 23 stopinj Celzija.
Tudi preko noči bodo krajevne padavine zlasti v severozahodnih krajih.
Jutri zjutraj se bo povsod nebo pooblačilo. Čez dan bo ponekod v notranjosti Slovenije rahlo deževalo, le na severovzhodu bo v glavnem brez padavin. Zapihal bo severovzhodnik. Na Primorskem se bo delno zjasnilo, zapihala bo rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 14, na Primorskem do približno 21 stopinj Celzija.

V četrtek bo na Primorskem delno jasno s šibko burjo. Drugje bo v začetku pretežno oblačno, čez dan se bo postopno delno zjasnilo. V petek bo jasno, zjutraj bo ponekod megla.


Sosednje pokrajine
Danes bo ob severnem delu Jadrana in v sosednjih pokrajinah Italije pretežno oblačno. V alpskem delu Furlanije in v Gorskem Kotarju bo občasno deževalo, nastale bodo tudi posamezne nevihte. Vzhodno od Slovenije bo še precej jasno. Ponekod bo pihal jugozahodnik, ob Jadranu jugo. Jutri bo v začetku povsod več oblačnosti, vendar padavin ne bo veliko. Ob Jadranu, kjer bo zapihala rahla burja, se bo čez dan delno zjasnilo.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. V vzhodnem delu Karavank in na Pohorju bo v glavnem brez padavin, drugje se bodo pojavljale krajevne padavine. Zlasti v Posočju bodo možne tudi posamezne nevihte. Pihal bo zmeren do močan jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa 5 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno in ponekod megleno, občasno bo rahlo deževalo. V sredogorju bo pihal rahel vzhodni do jugovzhodni veter, v visokogorju pa še naprej zmeren jugozahodni veter. Teperatura na 1500 m bo približno 6, na višini 2500 metrov pa čez dan okrog 2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 29. oktober:
29.10.1959
Do jutra je v nekaterih krajih padlo preko 200 milimetrov padavin v 48 urah. Na postaji Dom na Komni so izmerili 356 milimetrov, v Plužni pri Bovcu 300 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 266 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 198 milimetrov, v Gornjem Gradu 197 milimetrov (183 milimetrov v enem dnevu) in v Litiji 130 milimetrov (126 milimetrov v enem dnevu) padavin.

29.10.1997
Nad srednjo in jugovzhodno Evropo je bilo jedro močnega anticiklona, pri nas je bil zračni tlak zelo visok. V Novem mestu je znašal največji tlak, preračunan na morski nivo, 1041 hPa, v Murski Soboti in Mariboru 1040 hPa in na Letališču Portorož 1034 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sidi Ouarzeg | bivak