Sreda, 2. december 2020, 01:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.10.2013

Vremenska napoved - 20. oktober 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > oktober > 20. 10. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 20. oktober 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.10.2013Danes bo v vzhodni in severni Sloveniji delno jasno, drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Zlasti v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 20, na vzhodnem delu države do 22 stopinj Celzija.
Jutri se bodo padavine na zahodnem delu države nekoliko okrepile, občasno bo deževalo tudi ponekod v osrednjih in južnih krajih. Zlasti ob morju lahko tudi zagrmi. Drugje bo suho, na severovzhodu bo občasno delno jasno. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 16, čez dan bodo najvišje temperature pa podobne današnjim.

V torek in sredo bo v zahodnih krajih pretežno oblačno z občasnim rahlim dežjem. Drugje bo več jasnega vremena, največ na vzhodnem delu države države. Toplo bo, jugozahodnik se bo ponovno nekoliko okrepil.


Sosednje pokrajine
Vzhodno od Slovenije bo v glavnem jasno in toplo, drugje bo pretežno oblačno. V sosednjih krajih Italije in zahodne Hrvaške bo občasno rahlo deževalo. Jutri bo dežja nekoliko več in bo segel nekoliko dlje proti vzhodu. Ob severnem delu Jadrana bodo možne tudi posamezne nevihte.

Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in v visokogorju tudi megleno. Manj oblačnosti bo na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah. V Julijskih Alpah in v hribih Notranjske in severne Primorske bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen zahodni veter do jugozahodni veter. Na 1500 m bo temperatura približno 9, na 2500 pa 5 stopinj Celzija. Nekoliko topleje bo v vzhodnem delu slovenskih gora.
Jutri bo pretežno oblačno in ponekod tudi megleno. Občasno bo deževalo, le na Pohorju bo brez padavin. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na 1500 m bo približno 10, na višini 2500 metrov pa 5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 20. oktober:
20.10.1970
V začetku je pod približno 2000 m v večjem delu države zmerno do močno deževalo, več kot noči pa se je ob ohladitvi meja sneženja spustila do nižin. Pri Domu na Komni so zjutraj naslednjega dne izmerili 204 milimetrov, v Lepeni na Bovškem 197 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 167 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 162 milimetrov in v Bovcu 149 milimetrov padavin v minulih 24 urah. V visokogorju in sredogorju je zapadlo neobičajno veliko snega za mesec oktober. Na Kredarici in v Podolševi so naslednji dan zjutraj, 21. oktobra, namerili 70 centimetrov sveže zapadlega snega, v Javorniškem Rovtu nad Jesenicami ga je bilo 50 centimetrov, na Rovtarici na Jelovici, na Mrzlem Studencu na Pokljuki in na Predelu 47 centimetrov ter na Hudem vrhu in pri Koči nad Šumikom na Pohorju 40 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Poreč | dolomites bing