Ponedeljek, 30. november 2020, 20:38
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.10.2013

Vremenska napoved - 2. oktober 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 2. oktober 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.10.2013Danes bo na Primorskem pretežno jasno. Drugje bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, zlasti na Gorenjskem tudi pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala rahla burja, ponekod drugje pa vzhodni do severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 16, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.
Jutri bo precej jasno. V prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Na Primorskem bo še pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 6, na planotah Notranjske in v alpskih dolinah malo pod 0, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 13, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

V petek bo pretežno jasno, v prvem delu dneva bo po nižinah megla. Jutro bo zelo hladno, v zatišnih legah bo možna slana.
V soboto se bo oblačnost od jugozahoda povečala. Popoldne bo zlasti v zahodni in južni Sloveniji rahlo deževalo.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo dokaj jasno vreme, le ponekod v južni Avstriji in na severnem delu države Hrvaške se bo zadrževala nizka oblačnost. Ob severnem delu Jadrana bo še pihala rahla do zmerna burja.

Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno oblačno, čez dan pa se bo zlasti v visokogorju delno zjasnilo. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa 0 stopinj Celzija.
Jutri bo v visokogorju pretežno jasno, drugje v prvem delu dneva oblačno ali megleno. Zgornja meja oblačnosti bo predvidoma nekje med 1700 in 2100 metri. Sredi dneva ali popoldne se bo delno zjasnilo. V visokogorju bo pihal zmeren severnik, nižje šibak vzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa 1 stopinja C.

Vremenski pojavi na dan 2. oktober:
2.10.1956
V večjem delu države je bilo neobičajno toplo za začetek meseca oktobra, v nekaterih krajih celo najtopleje v zadnjih desetletjih. V Črnomlju je bilo skoraj vročih 29,2 stopinj C, v Mokronogu se je živo srebro ustavilo pri 27,4 stopinj C, v Celju pri 26,7 stopinj C, v Kočevju pri 26,2 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu pri 25,2 stopinj C.

2.10.2011
Ponovno zelo topel oktobrski dan. V Biljah pri Novi Gorici se je ogrelo na 29,2 stopinj C, v Godnjah na Krasu so izmerili 28,5 stopinj C, v Metliki 28,0 stopinj C, v Murski Soboti 26,4 stopinj C, v Ljubljani 26,2 stopinj C, v Bohinjski Češnjici 26,0 stopinj C in v Ratečah 24,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Canton Isl | panorama bing