Ponedeljek, 30. november 2020, 17:24
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.1.2013

Vremenska napoved - 7. januar 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 7. januar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.1.2013Danes bo v zahodni Sloveniji precej jasno, drugje bo oblačno. V vzhodnih krajih bodo manjše padavine, ki se bodo popoldne prehodno razširile tudi nad osrednjo Slovenijo. Rahel dež bo marsikje prešel v rahel sneg. Čez dan bodo najvišje temperature v vzhodni Sloveniji malo nad 0, drugje od 3 do 7, na Primorskem, kjer bo pihala rahla burja, do 12 stopinj Celzija.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Na severovzhodu države bo občasno še lahko rahlo naletaval sneg. Zjutraj bodo najnižje temperature približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

V sredo bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. V prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla, megleno bo tudi ob morju.
V četrtek bo zapihal jugozahodnik, ponekod v zahodni in južni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo.


Sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas bo v glavnem jasno. Drugje bo pretežno oblačno. Na območju med vzhodno Avstrijo in severno Hrvaško bo rahlo deževalo ali rahlo snežilo. V Kvarnerju bo danes pihala rahla do zmerna burja.

Gorski svet
Danes bo v Julijcih in zahodnih Karavankah delno jasno, drugje bo od vzhoda oblačnost povečala. Na Pohorju in na območju Kamniško Savinjskih Alp bo sredi dneva in popoldne občasno rahlo snežilo. Pihal bo zmeren do okrepljen severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -4 na vzhodnem delu države do 1 na zahodnem delu države, na višini 2500 metrov pa približno -5 stopinj Celzija.
Jutri bo v Julijcih in zahodnih Karavankah delno jasno, drugje pretežno oblačno in v glavnem brez padavin vreme. Pihal bo rahel do zmeren severni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -2 na Pohorju do 1 v Julijcih, na 2500 pa približno -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 7. januar:
7.1.1967
Močno sneženje v južni in vzhodni Sloveniji je oslabelo, v nekaterih krajih se je snežna odeja do jutra v 48 urah odebelila za preko pol metra. V Kočevskih Poljanah se je višina snega povečala s 7 centimetrov na 88 centimetrov, na Glažuti na Pohorju s 70 centimetrov na 148 centimetrov, na Sinjem Vrhu v Beli krajini z 9 centimetrov na 84 centimetrov, na Hribu v Loškem potoku z 31 centimetrov na 106 centimetrov, v Novem mestu s 5 centimetrov na 57 centimetrov in v Senožečah s 6 centimetrov na 50 centimetrov.

7.1.1985
Zelo mrzel dan, zjutraj je bilo v veliko krajih pod minus 20 stopinj C, čez dan pa se je v glavnem segrelo le do približno minus 10 stopinj C. V Žalcu je bila najnižja jutranja temperatura minus 27,9 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu se je ohladilo do minus 27,0 stopinj C, v Ratečah so izmerili minus 26,4 stopinj C, na Letališču Maribor minus 25,8 stopinj C in na Vojskem nad Idrijo minus 20,5 stopinj C.

7.1.2001
Preteklo noč, deloma pa tudi čez dan, je bila zaradi toplega vetra južnih smeri temperatura po nižinah za mesec januar neobičajno visoka. Ob 7. uri zjutraj so v Dobličah pri Črnomlju namerili 16,0 stopinj C, v Novem mestu 15,8 stopinj C, na Letališču Portorož 14,8 stopinj C, v Mariboru 14,5 stopinj C, v Velenju 14,0 stopinj C in v Ljubljani 12,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Xolobeni | gora