Sreda, 2. december 2020, 00:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.1.2013

Vremenska napoved - 3. januar 2013

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 3. januar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.1.2013Danes in jutri bo delno jasno, ponekod po nižinah bo v prvem delu dneva megla ali nizka oblačnost. Zlasti na vzhodnem delu države bo občasno tudi več oblačnosti.
Zjutraj bodo najnižje temperature od -4 do 1, ob morju približno 4, danes čez dan bodo najvišje temeprature od 3 do 8, na Primorskem do 11, jutri od 6 do 12 stopinj Celzija.

V soboto bo na Primorskem precej jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Ponekod na vzhodnem delu države in severu države bo občasno rahlo deževalo, pihal bo severozahodni veter. V nedeljo bo jasno, dopoldne bo po nekaterih kotlinah še lahko megla. Na vzhodnem delu države bo nekoliko več oblačnosti.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo delno jasno, v prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne se bo v krajih severno in vzhodno od nas zmerno nebo pooblačilo.

Gorski svet
Danes bo dopoldne precej jasno, popoldne pa se bo zmerno nebo pooblačilo. Pihal bo zmeren zahodni do severozahodnik. Na 1500 m bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -7 stopinj Celzija.
Jutri bo dopoldne precej jasno, popoldne pa se bo zmerno nebo pooblačilo. Pihal bo zmeren zahodni do severozahodnik. Na 1500 m bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -4 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 3. januar:
3.1.1962
Do jutra so obilne padavine v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, ki so začele 31. decembra, v glavnem ponehale. Zaradi toplega višinskega jugozahodni vetera je tudi v sredogorju deževalo, meja sneženja se je šele ob koncu padavin spustila pod 1000 metrov. Težišče padavin je bilo v Posočju, kjer je v nekaterih krajih v 72 urah padlo preko 400 milimetrov padavin. Tudi v nekaterih krajih drugje so bile padavin neobičajno obilne in so 3. januarja presegli povprečno januarsko višino padavin! V Kneških Ravnah na južnem pobočju Vogla so namerili 479 milimetrov, na Livku pod Matajurjem 462 milimetrov, v Lepeni na Bovškem 454 milimetrov, v Kobaridu 380 milimetrov, v Tolminu 351milimetrov, v Idrijski Beli 304 milimetrov in v Kamniški Bistrici 254 milimetrov padavin v preteklih 72 urah.

3.1.1989
Nad jugovzhodno Evropo je bilo središče obsežnega anticiklona, pri nas je bil zračni tlak neobičajno visok. V notranjosti Slovenije je tlak, preračun na morski nivo, v dopoldanskih urah dosegel 1046 hPa, v Novi Gorici 1042 hPa in v Portorožu 1040 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Data de Posorja | vallon