Ponedeljek, 30. november 2020, 20:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.1.2013

Vremenska napoved - 28. januar 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > januar > 28. 1. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 28. januar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.1.2013Popoldne bo oblačno. Manjše padavine bodo zajele vso Slovenijo. V notranjosti Slovenije bo v glavnem rahlo snežilo. Čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 3, na Primorskem do približno 6 stopinj Celzija.
Zvečer bodo padavine ponehale in preko noči se bo delno zjasnilo. Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, zlasti popoldne na Primorskem ter na vzhodem delu države tudi pretežno oblačno. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do -1, na planotah Notranjske in v alpskih dolinah do -10, ob morju približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 6, na Primorskem do približno 8 stopinj Celzija.

V sredo in četrtek bo na Primorskem pretežno oblačno, lahko tudi megleno. Drugje bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Postopno bo topleje.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno. Manjše padavine se bodo dopoldne od severozahoda razširile nad vse sosednje pokrajine. Po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo. Zvečer bodo postopno ponehale. Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, popoldne vzhodno od Slovenije tudi pretežno oblačno. V prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost.

Gorski svet
Danes bo oblačno in tudi megleno, občasno bo rahlo snežilo. Zvečer bo sneženje postopno ponehalo. Veter se bo že dopoldne obračal na severno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -8 C.
Jutri bo delno jasno, predvsewm popoldne občasno pretežno oblačno, nekoliko več oblačnosti bo v vzhodnem delu slovenskih gora. Pihal bo zahodni do severozahodnik. Dotekal bo toplejši zrak. Popoldne bo temperatura na 1500 m približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 28. januar:
28.1.1952
Po koncu obilnega sneženja so zjutraj ponekod, zlasti v severni polovici Slovenije, izmerili najdebelejšo snežno odejo v mesecu januarju po 2. svetovni vojni. V Logu pod Mangartom je višina snega dosegla 164 centimetrov, v Dražgošah so ga namerili 132 centimetrov, v Mojstrani 110 centimetrov, v Logarski Dolini 108 centimetrov, v Bovcu 97 centimetrov, na Mostu na Soči 63 centimetrov, v Mariboru 57 centimetrov in v Radečah pri Zidanem Mostu 50 centimetrov snega. Čez dan se je nebo zjasnilo, zaradi svežega snega ter suhe in hladne zračne mase pa se je v naslednji noči v veliko krajih zelo močno ohladilo. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je temperatura s popoldanskih 0,8 stopinj C do jutra naslednjega dne zdrknila do minus 25,2 stopinj C, v Murski Soboti je bil zabeležen padec z 2,4 stopinj C na minus 22,6 stopinj C, na Rudnem Polju z minus 4,0 stopinj C na minus 29,0 ° in v Celju z 2,3 stopinj C na minus 21,6 stopinj C. V Babnem Polju se je samo od 14. ure popoldne do 21. ure zvečer ohladilo z minus 2,1 stopinj C na minus 20,0 stopinj C!

28.1.1979
Že drugi dan je zaradi narivanja zelo vlažne zračne mase na gorske pregrade ob obilenem jugozahodnem vetru močno deževalo, v visokogorju pa snežilo. V nekaterih krajih je do jutra naslednjega dne padlo preko 500 milimetrov padavin v preteklih 48 urah. Na številnih meteoroloških postajah je bil dosežen rekord v dvodnevni višini padavin, zato je v veliko krajih prišlo do močnih hudourniških poplav! V Ukancu v Bohinju je opazovalec izmeril 541 milimetrov padavin, podobno je bilo v Plužni pri Bovcu s 540 milimetrov padavin, v Kobaridu je padlo 458 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 381 milimetrov, v Mrzli Rupi na Idrijskem 303 milimetrov, v Čepovanu 219 milimetrov, v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 218 milimetrov in v Logatcu 201 milimetrov padavin. V istem obdobju je bilo v osrednjem delu Slovenije padavin malo, v nekaterih krajih na vzhodnem delu države pa sploh ni deževalo!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Wallis | panorama bing