Ponedeljek, 30. november 2020, 11:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.1.2013

Vremenska napoved - 26. januar 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > januar > 26. 1. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 26. januar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.1.2013Popoldne bo na Primorskem pretežno jasno. Burja bo počasi slabela. Tudi drugje po Sloveniji se bo območje oblačnosti zmanjševalo. Čez dan bodo najvišje temperature od -5 do -2, na Primorskem do približno 4 stopinje Celzija.
Jutri bo v začetku precej jasno, ponekod po nižinah pa bo še nizka oblačnost. Proti poldnevu se bo od severozahoda začelo oblačiti. Zjutraj bodo najnižje temperature od -14 do -6, ob morju in na Goriškem do -3, čez dan bodo najvišje temperature pa od -2 do 2, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

V noči iz nedelje na ponedeljek se bo nebo pooblačilo, čez dan bodo rahle padavine. Po nižinah bo deloma deževalo deloma snežilo. V torek bo na Primorskem pretežno oblačno. Drugje bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Topleje bo.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno jasno, v krajih jugovzhodno od nas ter na avstrijskem Štajerskem in v Celovški kotlini pa bo večino dneva pretežno oblačno. Ob severnem delu Jadrana bo pihala zmerna, pod Velebitom še močna burja, ki pa bo slabela. Jutri bo dopoldne precej jasno, po nekaterih nižinah pa bo megla ali nizka oblačnost. Popoldne se bo nebo pooblačilo na avstrijskem Koroškem in Štajerskem ter v severni Italiji. Burja v Kvarnerju bo dopoldne ponehala.

Gorski svet
Danes bo v visokogorju ter v zahodnih Julijcih precej jasno, ponekod v sredogorju pa megleno. Čez dan se bo količina oblačnosti nekoliko zmanjšala, vrh pa se bo zniževal. Pihal bo rahel do zmeren vzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -8, na višini 2500 metrov pa približno -11 stopinj Celzija.
Jutri bo dopoldne jasno, sredi dneva in popoldne pa se bo od severozahoda najprej začela pojavljati koprenasta oblačnost, ki bo vse gostejša. Zjutraj bo še pihal rahel severni do severovzhodnik, čez dan pa bo zapihal šibak jugozahodni veter, v visokogorju pa zmeren severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 26. januar:
26.1.1945
V nekaterih krajih v višje ležečih predelih je izjemno močno snežilo, od 7. ure zjutraj tega do 7. ure zjutraj naslednjega dne se je snežna odeja odebelila za približno 1 meter! Na Planini pod Golico so zjutraj namerili 76 centimetrov, čez 24 ur pa 163 centimetrov visoko snežno odejo, v Kranjski Gori je višina snežne odeje narasla za 60 centimetrov, v Slovenj Gradcu za 43 centimetrov in na Bledu za 42 centimetrov.

26.1.1954
Jutro je bilo predvsem v severni in severozahodni Sloveniji zelo mrzlo in tudi čez dan je temperatura ostala globoko pod lediščem. Na Rudnem polju na Pokljuki se je ohladilo do minus 31,0 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinjski dolini so namerili minus 24,5 stopinj C, v Vogljah pri Šenčurju minus 23,6 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 23,3 stopinj C in na Zgornjem Jezerskem minus 23,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Jijel | kamera