Torek, 24. november 2020, 18:41
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.1.2013

Vremenska napoved - 15. januar 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > januar > 15. 1. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 15. januar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.1.2013Danes bo pretežno oblačno, občasno bo lahko malo sonca zlasti ob morju ter v severovzhodni Sloveniji. Zlasti v zahodni polovici države bodo občasno padavine, deloma plohe, lahko tudi zagrmi. Razen na Primorskem bo zlasti snežilo. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 2, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.
Preko noči in v začetku še jutri bo v glavnem brez padavin, jutri dopoldne pa bo od jugozahoda ponovno pričelo snežiti. Na Primorskem bo zjutraj zapihala zmerna burja. Tam bo v nižjih delih deževalo, padavin pa bo malo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do -2, na Primorskem do 4, čez dan bodo najvišje temperature pa od -3 do 0, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.

V četrtek bo oblačno, sneženje bo oslabelo. Burja se bo okrepila. V petek bo oblačno, zlasti v vzhodni Sloveniji bo občasno še rahlo snežilo. Burja na Primorskem bo oslabela.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno, zlasti v hribovitem svetu zahodno in južno od slovenskih krajev bodo občasno padavine, ob morju lahko tudi zagrmi. Jutri bo v začetku v glavnem brez padavin, dopoldne bo od jugozahoda ponovno začelo snežiti, ob Jadranu ter v Furlanski nižini pa bo v glavnem deževalo. Zapihala bo burja.

Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in megleno, malo sonca bo lahko od sredine popoldneva na Pohorju in po nekaterih vrhovih vzhodnih Karavank. Zlasti proti zahodu bo občasno snežilo, novega snega bo do približno 5 cm. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter, pod približno 1000 m pa šibak veter v glavnem jugovzhodne smeri. Na 1500 m bo temperatura približno -5, na 2500 približno -10 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno in megleno. V začetku bo v glavnem brez padavin, dopoldne pa bo od jugozahoda ponovno začelo snežiti. Pihal bo v glavnem zmeren vzhodni, v visokogorju pa južni do jugovzhodni veter. Na 1500 m bo temperatura približno -7, na 2500 približno -11 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 15. januar:
15.1.1985
Zjutraj so zlasti v zahodni in severozahodni Sloveniji zabeležili veliko dvodnevno vsoto višin novega snega. Vsota višin novega snega, ki so jo izmerili 14. in 15. januarja zjutraj, je na padavinski postaji Na Stanu na Idrijskem znašala 97 centimetrov, na Voglu 95 centimetrov, v Zgornji Radovni 85 centimetrov, v Bovcu 78 centimetrov, na Planini pod Golico 68 centimetrov in v Volčjem Potoku pri Kamniku 62 centimetrov.

15.1.1987
Sneženje je ponehalo, to ali zjutraj naslednjega dne so v večjem delu zahodne in osrednje Slovenije namerili najvišjo snežno odejo v mesecu januarju v zadnjih desetletjih. V Stari Fužini v Bohinju so namerili 136 centimetrov, v Lučinah nad Polhovim Gradcem 130 centimetrov, v Logatcu 111 centimetrov, v Ljubljani in Senožečah na Krasu 89 centimetrov, v Moravčah 88 centimetrov, v Kobaridu 86 centimetrov, v Postojni 75 centimetrov, v Velenju 65 centimetrov, v Ilirski Bistrici 48 centimetrov in v Vipavi 32 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Labuan | webcams bing