Ponedeljek, 30. november 2020, 21:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.1.2013

Vremenska napoved - 13. januar 2013

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2013 > januar > 13. 1. 2013
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 13. januar 2013.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.1.2013Popoldne bo oblačno. Na Primorskem bo občasno rahlo deževalo, drugje občasno rahlo snežilo. Čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 1, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.
Preko noči se bodo padavine od jugozahoda okrepile, na Primorskem bo prehodno pihala rahla do zmerna burja. Jutri bo po nižinah Primorske deževalo, drugje pa snežilo. Popoldne bodo padavine oslabele in od zahoda prehodno ponehale. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do -1, na Primorskem do 5, čez dan bodo najvišje temperature pa od -4 do 1, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

V torek bo pretežno oblačno, zlasti v zahodni polovici države bodo občasno še rahle padavine, v sredo pa tudi ponekod drugje. Po nižinah bo v glavnem rahlo snežilo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno, padavine se bodo od jugozahoda postopno razširile nad vse sosednje kraje. Rahlo bo deževalo ob Jadranu, pa tudi po nekaterih nižinah Hrvaške bo deloma deževalo deloma snežilo. Drugje bo rahlo snežilo. Preko noči se bodo padavine krepile, jutri popoldne pa od zahoda postopno oslabele.

Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno, tudi megleno. Rahlo sneženje se bo najprej začelo v južnem predgorju in v zahodnih Julijcih ter v Notranjskih hribih, čez dan pa postopno tudi drugje. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter. Na 1500 m bo temperatura približno -5, na 2500 -10 stopinj stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno s sneženjem, ki bo čez dan počasi slabelo in popoldne od zahoda prehodno ponehalo. Več snega bo zapadlo že v noči iz nedelje na ponedeljek. Pihal bo rahel do zmeren jugovzhodni do južni veter, v visokogorju pa jugozahodni veter. Na 1500 m bo temperatura približno -3, na 2500 -8 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 13. januar:
13.1.1968
Zlasti v jugozahodni Sloveniji je bilo jutro izjemno mrzlo, drugje je nočno ohlajanje v glavnem motil veter. V Babnem Polju je bil z minus 34,5 stopinj C izenačen absolutni rekord postaje, v Ambrusu na Dolenjskem so izmerili minus 31,0 stopinj C, v Kočevju se je ohladilo do minus 29,2 stopinj C, v Postojni in Šmarju-Sapu do minus 26,4 stopinj C, v Ratečah do minus 24,8 stopinj C, v Šmarjah pri Sežani minus 20,8 stopinj C in v Vipolžah v Goriških brdih do minus 13,0 stopinj C.

13.1.1987
Noč je bila deloma jasna, zaradi mrzle zračne mase in sveže snežne odeje pa je v veliko krajih po nižinah temperatura padla pod minus 20 stopinj C. Čez dan je bilo oblačno in neobičajno mrzlo. V Blagušu v Slovenskih goricah je bila najnižja nočna temperatura minus 29,1 stopinj C, ob 14.uri pa je bilo minus 14,4 stopinj C; v Murski Soboti je bila najnižja temperatura minus 26,9 stopinj C, ob 14. uri je bilo prav tako le minus 14,4 stopinj C, na Pragerskem je bil minimum minus 26,5 stopinj C in ob 14. uri minus 13,4 stopinj C in v Volčjem Potoku pri Kamniku minimum minus 25,0 stopinj C in ob 14. uri minus 12,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mondragone | hike