Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.12.2012

Vremenska napoved - 6. december 2012

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 6. december 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.12.2012Danes bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Ponekod po nižinah se bo v začetku še zadrževala megla ali nizka oblačnost. Proti večeru se bo zlasti v vzhodni Sloveniji prehodno nebo pooblačilo, tam bo občasno lahko rahlo snežilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.
Preko noči se bo postopno nebo zjasnilo, ponekod po nižinah bo ponovno nastala megla. Na Primorskem bo prehodno zapihala rahla burja.
Jutri bo v začetku pretežno jasno z nekaj megle po nižinah. Čez dan se bo od zahoda oblačnost povečala. Zvečer bo v zahodnih krajih že rahlo snežilo, le ob morju bo zlasti deževalo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do -8, na planotah Notranjske in v alpskih dolinah do -14, čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 1, na Primorskem do 5 stopinj Celzija.

V noči iz petka na soboto se bo sneženje okrepilo in razširilo nad vso Slovenijo, le po nižinah Primorske bo deloma snežilo, deloma deževalo.
V soboto bo oblačno s sneženjem, ki bo čez dan slabelo in do večera od zahoda ponehalo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja.
V nedeljo kaže na v glavnem jasno vreme z zimskimi temperaturami. Ponekod bo še pihal severni do severovzhodnik.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod po nižinah bo še oblačno ali megleno. Pozno popoldne in zvečer bo vzhodno od Slovenije prehodno rahlo snežilo. Jutri bo v začetku precej jasno, tekom dneva pa bo oblačnost od zahoda naraščala. Proti večeru bodo severno Italijo, Istro in Kvarner že zajele padavine. Tudi po nižinah blizu morja bo ponekod snežilo.

Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, možne so posamezne snežne plohe. Pihal bo rahel do zmeren veter severne do severozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov pa približno -14 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku pretežno jasno, čez dan pa bo oblačnost povečala. Krepil se bo zahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -8, na višini 2500 metrov pa približno -13 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 6. december:
6.12.1903
Zlasti na Gorenjskem je močno deževalo in snežilo, do jutra naslednjega dne je v veliko krajih padlo nad 100 milimetrov padavin v enem dnevu. V Leskovici na Škofjeloškem so namerili 159 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 138 milimetrov, v Tržiču 120 milimetrov, v Kranju 115 milimetrov in v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 86 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Starigrad | webcam site