Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.12.2012

Vremenska napoved - 5. december 2012

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 5. december 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.12.2012Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod po nižinah pa se bo zadrževala nizka oblačnost. Zlasti v gorskem svetu bodo možne posamezne snežne plohe, kakšna ploha pa bo lahko tudi ob morju. Čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več popoldne in zvečer. Ponekod po nižinah bo v prvem delu dneva megla ali nizka oblačnost. Sredi popoldneva in zvečer bo zlasti v vzhodni Sloveniji občasno snežilo, kakšna ploha bo lahko tudi ob morju. Količina padavin pa bo zelo majhna. Zvečer bo v Prekmurju in v delu Štajerske prehodno zapihal severnik, na Primorskem pa rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature v alpskih dolinah do -12, drugje od -7 do 0, čez dan bodo najvišje temperature pa podobne današnjim.

V petek bo v začetku delno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne se bo od zahoda nebo pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.
Zvečer bodo na zahodnem delu države že rahle padavine, ki se bodo v noči iz petka na soboto razširile nad vso Slovenijo. V soboto bo snežilo, po nižinah Primorske pa deževalo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Padavine bodo popoldne slabele.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V alpskem svetu bodo možne snežne plohe. Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod po nižinah bo v prvem delu dneva megla. Zjutraj bo možna kakšna ploha ob severnem delu Jadrana, popoldne pa zlasti v vzhodni Avstriji, na Madžarskem in v notranjosti Hrvaške rahlo sneženje.

Gorski svet
Danes se bo najprej delno zjasnilo, čez dan pa bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in možne bodo posamezne snežne plohe. Pihal bo rahel do zmeren veter severne do severozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov pa približno -12 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zlasti popoldne bodo nastale krajevne snežne plohe. Popoldne in zvečer bo prehodno tudi bolj oblačno. Dopoldne bo veter razmeroma šibak, v visokogorju severozahodni veter, nižje pa spremenljive smeri. Popoldne se bo nekoliko okrepil severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura dopoldne približno -4, na višini 2500 metrov pa približno -14 stopinj C, popoldne pa se bo hladilo.

Vremenski pojavi na dan 5. december:
5.12.1992
Zelo obilne padavine v zahodnem delu Slovenije, meja sneženja se je v noči na 6. mesec december z približno 2000 m spustila na približno 500 m nadmorske višine. Do jutra 6. decembra je v nekaterih krajih padlo preko 200 milimetrov padavin v 48 urah. Na padavinski postaji Lepena so namerili 282 milimetrov, v Bovcu 276 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 235 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 213 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 198 milimetrov in v Ilirski Bistrici 124 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Monterrico | weather bing