Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:40
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.12.2012

Vremenska napoved - 4. december 2012

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 4. december 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.12.2012Danes bo oblačno, padavine bodo popoldne od zahoda zajele vso državo. Ponekod po nižinah bo v začetku deževalo, zvečer in v noči iz torka na sredo pa v glavnem snežilo. Zlasti v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah bo pihal jugozahodnik, zvečer pa bo prehodno zapihal severovzhodnik, na Primorskem burja.
V drugem delu noči bodo padavine ponehale, najkasneje v jugovzhodni Sloveniji. Jutri se bo delno zjasnilo, zlasti v gorskem svetu bodo čez dan možne snežne plohe. V prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do -6, v alpskih dolinah do -9, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 4, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V gorskem svetu bodo še možne snežne plohe. V petek bo delno jasno, popoldne se bo nebo pooblačilo. Ponekod na zahodnem delu države države bodo zvečer že manjše padavine.


Sosednje pokrajine
Od jugozahoda se bo dopoldne nebo pooblačilo, padavine bodo popoldne zajele vse sosednje pokrajine. Po nižinah bo v začetku deževalo, zvečer in v noči iz torka na sredo v glavnem snežilo. Zvečer bo ob severnem delu Jadrana zapihala zmerna burja. Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V alpskem svetu bodo možne snežne plohe. Ponekod po nižinah bo v prvem delu dneva megla.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, čez dan bo ponovno začelo snežiti. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik, zvečer pa bo zapihal severni do severozahodnik. Čez dan bo nekoliko topleje, na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -6 stopinj Celzija. Zvečer pa se bo ponovno ohladilo.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, čez bodo lahko nastale snežne plohe. Pihal bo rahel do zmeren severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -5, na višini 2500 metrov pa približno -12 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 4. december:
4.12.1979
V večjem delu jugozahodne Slovenije je bilo popoldne najtoplejše v mesecu decembru v zadnjih desetletjih. V Komnu na Krasu se je živo srebro povzpelo do 19,0 stopinj C, v Novi vasi na Blokah do 18,0 stopinj C, v Novi Gorici do 17,6 stopinj C, v Ilirski Bistrici do 17,5 stopinj C in v Postojni do 16,7 stopinj C.

4.12.1997
V nekaterih krajih v vzhodni polovici Slovenije so zjutraj izmerili neobičajno veliko 24 urno višino padavin za mesec december. V Rogaški Slatini je padlo 78 milimetrov, v Ložicah na Kozjanskem 74 milimetrov, v Lovrencu na Pohorju 68 milimetrov, v Framu 61 milimetrov in na Bizeljskem 59 milimetrov padavin.

4.12.2010
On that, previous or following day some weather stations reported the deepest snow cover in the first half of Mesec december so far. At Vogel (1535 m) there was 180 centimetrov of snow, in Vojsko above Idrija (1067 m) they measured 105 centimetrov, in Topol pri Medvodah 65 centimetrov, in Kočevje and Lesce 56 centimetrov and in Novo mesto 46 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Alexander Bay | hike abc