Ponedeljek, 24. januar 2022, 07:06
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.12.2012

Vremenska napoved - 26. december 2012

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2012 > december > 26. 12. 2012
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 26. december 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.12.2012Popoldne bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo zvečer in preko noči proti koncu padavin spustila do približno 500 m nadmorske višine. Ponekod na Primorskem bo prehodno zapihala rahla burja. Do jutra se bo od zahoda delno zjasnilo, po nekaterih nižinah bo nastala megla.
Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, ob morju približno 5 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne bo zlasti na Štajerskem in v Prekmurju zapihal okrepljen jugozahodnik.
Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem približno 11 stopinj Celzija.

V noči iz četrtka na petek se bo oblačnost znova povečala, prehodno bodo možne možne manjše padavine. V petek se bo od zahoda postopno nebo zjasnilo. Ponekod bo zapihal okrepljen severnik, na Primorskem zmerna burja.
V soboto bo precej jasno. Veter bo oslabel.


Sosednje pokrajine
V sosednjih pokrajinah bo oblačno z občasnimi padavinami. Na območju Alp bo marsikje snežilo, drugje bo v glavnem deževalo. Ob severnem delu Jadrana bo zvečer in preko noči zapihala rahla do zmerna burja. Jutri bo delno jasno.

Gorski svet
Popoldne bo oblačno in megleno s padavinami. Meja sneženja se bo postopno spuščala, proti koncu padavin v prvi polovici noči do nadmorske višine približno 500m. Nad 1000m nadmorske višine lahko pade od 10 do približno 20 cm novega snega, nižje od 5 do 10 cm mokrega snega. Pihal bo zmeren zahodni, zvečer vzhodnik. Padavine bodo v prvem delu noči postopno ponehale. Temperatura na 1500m bo v začetku približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 st. C. , preko noči se bo hladilo.
Jutri bo v začetku pretežno jasno, pihal bo zmeren veter iz zahodnih smeri. Popoldne in v noči iz četrtka na petek se bo od zahoda znova prehodno nebo pooblačilo, vendar bo v glavnem suho. Temperatura na 1500m bo približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -4 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 26. december:
26.12.1961
Dan se je začel z enim najhladnejših decembrskih juter 20. stoletja in tudi čez dan je temperatura v glavnem ostala globoko pod lediščem. V Novi vasi na Bloški planoti se je temperatura spustila do minus 29,4 stopinj C, v Ambrusu na Dolenjskem je termometer pokazal minus 25,4 stopinj C, na Pragerskem minus 23,4 stopinj C, v Žireh minus 21,8 stopinj C, v Šmarju-Sapu minus 21,7 stopinj C, v Mariboru minus 21,6 stopinj C in v Novem mestu minus 20,4 stopinj C.

26.12.1996
Val polarnega zraka je preplavil Slovenijo in temperatura je, razen v nižjih predelih Primorske, ostala pod lediščem. Še posebej mrzlo je bilo ob obilenem vetru v gorah in na Primorskem, kjer je pihala burja. Na Kredarici se je živo srebro v noči na 27. mesec december spustilo do minus 26,3 stopinj C, na Krvavcu pa do minus 20,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Somaemuldo | video