Ponedeljek, 24. januar 2022, 08:04
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.12.2012

Vremenska napoved - 24. december 2012

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2012 > december > 24. 12. 2012
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 24. december 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.12.2012Popoldne bo v zahodni in v delu osrednje Slovenije pretežno oblačno, drugje v glavnem jasno. V višjih legah in ponekod po nižinah bo pihal jugozahodnik, ki se bo zvečer krepil. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12 stopinj Celzija.
Jutri bo na vzhodem delu države še deloma jasno, drugje pa pretežno oblačno. Zlasti v hribovitem svetu zahodne in južne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Najnižje nočne temperature bodo od 1 do 7, v zatišnih legah do -2, vendar bo zjutraj marsikje topleje. Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 12, na vzhodem delu države do 14 stopinj Celzija.

V sredo se bo dež okrepil in se čez dan razširil nad vso Slovenijo. Popoldne se bo meja snežeja postopno spustila do nadmorske višine približno 500 m. V noči iz srede na četrtek bodo padavine ponehale in do jutra se bo nebo zjasnilo. V četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Nekoliko ohladilo se bo.


Sosednje pokrajine
Danes bo več oblačnosti zlasti v krajih zahodno in južno od nas, drugje bo večinoma jasno vreme. Jutri bo vzhodno od Slovenije še v glavnem jasno, drugje pa pretežno oblačno. Na območju Gorskega Kotarja ter v hribih Furlanije-julijske krajine bo občasno rahlo deževalo. V Kvarnerju in južneje bo pihal jugo.

Gorski svet
Danes jasno, zlasti v zahodnem in južnem predgorju Julijcev zaradi nizke oblačnosti tudi megleno. Jugozahodnik se bo čez dan krepil in bo proti večeru ponekod močan. Zaradi izrazite otoplitve se je prehodno nekoliko povečala možnost proženja snežnih plazov. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 5 stopinj Celzija.
Jutri bo megleno in pretežno oblačno, le na vzhodnem delu slovenskih gora bo še nekaj jasnega vremena. V Notranjskih hribih ter v jugozahodnem delu Julijskih Alp bo občasno rahlo deževalo, snežilo pa nad približno 2500 m. Pihal bo močan jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov pa približno 2 stopinji Celzija. Precej topleje bo na Pohorju.

Vremenski pojavi na dan 24. december:
24.12.1963
Nad osrednjo in jugovzhodno Evropo se je zadrževal izjemno močan anticiklon, v Sloveniji so bile izmerjene rekordno visoke vrednosti zračnega tlaka. Ob 7. uri zjutraj je tlak, preračunan na morski nivo, v Murski Soboti znašal 1052 hPa, v Mariboru 1051 hPa, v Novem mestu 1050 hPa in v Ljubljani 1049 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Lignano | pot