Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:06
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.12.2012

Vremenska napoved - 20. december 2012

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2012 > december > 20. 12. 2012
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 20. december 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.12.2012Danes bo precej jasno. Ponekod po nižinah bo v prvem delu dneva megla, ki se lahko zlasti v Ljubljanski kotlini zadrži večji del dneva. Čez dan bodo najvišje temperature v krajih z meglo približno 0, drugje od 1 do 5, na Primorskem približno 9 stopinj Celzija.
Preko noči se bo od zahoda oblačnost povečala.
Jutri bo pretežno oblačno. V prvem delu dneva bo na Primorskem padla kakšna kaplja dežja, sicer pa bo v glavnem suho. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do -6, ob morju malo nad 0, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 4, na Primorskem približno 8 stopinj Celzija.

V soboto se bo na Primorskem in v višjih legah delno zjasnilo, po nižinah pa bo v glavnem megleno ali oblačno.
V nedeljo se bo oblačnost ponovno povečala. V severnih krajih bodo ponekod možne manjše padavine, prevladovalo pa bo brez padavin. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodnik.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno jasno. Zlasti v prvem delu dneva bo ponekod po nižinah megla. Jutri se bo nebo pooblačilo, na severni strani Alp bo snežilo, v Istri in Kvarnerju pa rahlo deževalo.

Gorski svet
Danes bo precej jasno, popoldne se bo pojavilo nekaj oblačnih kopren. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -8 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno, občasno lahko tudi megleno. Tu in tam lahko rahlo naletava sneg. V sredogorju bo veter šibak, v visokogorju pa bo zapihal zmeren severni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura čez dan približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -7 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 20. december:
20.12.1927
Hud mraz, v nekaterih krajih se je ohladilo pod minus 20 stopinj C. Na Rakitni je bila najnižja jutranja temperatura minus 27,5 stopinj C, v Babnem Polju so izmerili minus 26,4 stopinj C, v Žireh minus 22,2 stopinj C, v Ljubljani in Gornjem Lenartu pri Brežicah pa minus 19,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Falconara Marittima | presearch