Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:24
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.12.2012

Vremenska napoved - 14. december 2012

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2012 > december > 14. 12. 2012
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 14. december 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.12.2012Danes bo pretežno oblačno, v zahodni, osrednji in južni Sloveniji se bodo pojavljale rahle padavine, po nižinah kot rahel dež. Meja sneženja se bo do večera dvignila do nadmorske višine približno 800 m. Pihal bo jugozahodnik. Po neprevetrenih dolinah bo nevarnost poledice. Čez dan bodo najvišje temperature od 1 do 6, ob morju približno 8 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno, padavine se bodo okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo. V severovzhodni Sloveniji bo malo padavin. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 6, čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V nedeljo se bo delno zjasnilo, v ponedeljek pa bo ponovno bolj oblačno. Povečini bo suho. Po nižinah bo večji del dneva megleno.


Sosednje pokrajine
Povečini bo oblačno, v severni Italiji, v Istri in Kvarnerju se bodo pojavljale padavine, v severni Italiji bo ponekod tudi snežilo. V Kvarnerju bo pihal jugo. Jutri bo oblačno, padavine se bodo čez dan okrepile in popoldne zajele vse sosednje pokrajine. Po nižinah bo deževalo. Še bo pihal jugozahodnik, ob severnem delu Jadrana pa bo pihal jugo.

Gorski svet
Danes bo na Pohorju občasno še delno jasno, drugje bo oblačno in tudi megleno. Občasno bo rahlo snežilo. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov -6 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno in megelno s padavinami. Meja sneženja se bo čez dan dvignila do nadmorske višine približno 1400 m. Pihal bo močan jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov približno -2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 14. december:
14.12.1962
Obilne padavine v večjem delu države so ponehale, v nekaterih krajih na vzhodnem delu države so zjutraj izmerili neobičajno veliko 24-urno decembrsko višino padavin. V Kostanjevici na Krki je padlo 69 milimetrov, na Sinjem Vrhu v Beli krajini 67 milimetrov, na Planini pri Sevnici in v Rogaški Slatini pa 64 milimetrov.

14.12.1995
Do jutra je v nekaterih krajih zapadlo precej snega in skupna višina snega je bila v veliko krajih na južnem delu države in vzhodu zelo velika za mesec december. V Sodražici je sneg segal 62 centimetrov visoko, v Čemšeniku v Zasavju in Žetalah v Halozah so ga namerili 60 centimetrov, v Gornji Radgoni 53 centimetrov, v Želimljah južno od Ljubljane 46 centimetrov in v Mariboru 42 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Jumundo-ri | gora