Ponedeljek, 24. januar 2022, 17:16
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.12.2012

Vremenska napoved - 12. december 2012

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2012 > december > 12. 12. 2012
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 12. december 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.12.2012Popoldne bo v glavnem jasno, v delu osrednje Slovenije pa se bo v glavnem zadrževala nizka oblačnost. Čez dan bodo najvišje temperature od -5 do 0, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.
Preko noči se bo nebo pooblačilo v jugozahodni in deloma v osrednjem delu Slovenije, jutri dopoldne pa se bo oblačnost razširila še nekoliko bolj proti vzhodu. Le v severovzhodnih krajih bo do večera še precej jasno. Popoldne bo ponekod začel pihati jugozahodnik, v jugozahodnih krajih pa se bodo začele pojavljati manjše padavine, po nižinah Primorske zlasti kot dež, drugje v glavnem kot sneg. Zjutraj bodo najnižje temperature od -17 do -8, na planotah Notranjske do -20, na Primorskem od -7 do -2, čez dan bodo najvišje temperature od -4 do 3, na Primorskem do 6 stopinj Celzija.

V petek bo pretežno oblačno, le na severovzhodu bo lahko še kakšen sončni žarek. V zahodni in osrednji Sloveniji se bodo pojavljale rahle padavine, meja sneženja se bo postopno dvignila nad nadmorsko višino 800 m. Pihal bo jugozahodni veter. V soboto se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo, snežilo bo nad približno 1400 m. Pihal bo jugozahodni veter.


Sosednje pokrajine
Danes bo vzhodno od Slovenije občasno nekoliko več oblačnosti, drugje pa bo v glavnem jasno. Ponekod po nižinah bo v prvem delu dneva megleno, megla bo občasno lahko tudi ob severnem delu Jadrana. Jutri se bo od jugozahoda postopno nebo pooblačilo, v krajih vzhodno in severno od nas bo ostalo v glavnem jasno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megleno. Jutro bo mrzlo.

Gorski svet
Danes bo v glavnem jasno, zlasti na Pohorju pa bo občasno nekaj srednje oblačnosti. Pihal bo rahel do zmeren severnik. Mrzlo bo, na višini 1500 metrov bo temperatura približno -9, na višini 2500 metrov približno -16 stopinj Celzija.
Jutri bo v začetku še precej jasno, čez dan pa se bo postopno oblačnost povečala, v vzhodnih Karavankah in na Pohorju bo še do večera bolj malo oblakov. Krepil se bo jugozahodnik. Popoldne bo v zahodnih Julijcih možno rahlo sneženje. Čez dan bo dotekal toplejši zrak in na višini 1500 metrov bo temperatura približno -6, na višini 2500 metrov približno -9 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 12. december:
12.12.1957
V Zgornjem Posočju je močno deževalo, v visokogorju snežilo. Na Livku je do jutra naslednjega dne v 48 urah padlo 368 milimetrov, v Lepeni 284 milimetrov, v Plužni pri Bovcu 264 milimetrov in na Žagi pri Bovcu 257 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mar Azul | forum