Nedelja, 23. januar 2022, 00:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.11.2012

Vremenska napoved - 4. november 2012

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 4. november 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.11.2012Danes bo pretežno oblačno, dopoldne bo deževalo zlasti v zahodni Sloveniji, popoldne pa se bodo padavine krepile in širile proti vzhodu. Na severovzhodu bo še deloma jasno in v glavnem brez padavin. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju okrepljen jugo.
Čez dan bodo najvišje temperature od 6 do 14, na vzhodnem delu države in ob morju do 19 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno in deževno, padavin bo največ na zahodnem delu države države, nastanejo lahko tudi nevihte. Dež bo v noči iz ponedeljka na torek oslabel, meja sneženja se bo spustila na približno 1000 m. Še bo pihal jugozahodni veter, jugo ob morju bo slabel, na severovzhodu pa bo popoldne pihal severovzhodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature do 9 do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 19 stopinj Celzija.

V torek zjutraj bo dež ponehal, čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastane lahko še kakšna ploha. V sredo bo v glavnem jasno, v prvem delu dneva bo po nižinah megla. Nekoliko ohladilo se bo.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih vhodno od nas še delno jasno, oblačno in deževno pa bo v Gorskem Kotarju ter v alpskem delu severne Italije. Padavine se bodo čez dan okrepile in preko noči zajele večino sosednjih pokrajin. Jutri bo po večini sosednjih pokrajin oblačno in deževno.

Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno, vrhovi bodo v glavnem v oblakih. Zlasti v hribih med zahodnim in južnim delom Julijskih Alp ter Snežnikom bodo občasno padavine, ki se bodo čez dan krepile, lahko tudi zagrmi. Meja sneženja se bo dvigala in bo popoldne med 2200 in 2500 metri. Pihal bo zmeren do močan jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura 7, na 2500 pa 2 stopinji Celzija.
Jutri bo oblačno in deževno, vrhovi bodo v oblakih, lahko tudi zagrmi. Meja sneženja se bo popoldne spustila na približno 1100 metrov. Pihal bo zmeren do močan jugozahodni veter, popoldne in zvečer se bo obrnil v severovzhodni veter. Čez dan bo temperatura na 1500 m približno 11, na 2500 pa 5 stopinj C, popoldne se bo ohladilo.

Vremenski pojavi na dan 4. november:
4.11.1963
Na večini meteoroloških postaj v Ljubljanski kotlini je bila izmerjena najvišja novembrska temperatura v zadnjih desetletjih in tudi drugje je bilo neobičajno toplo za ta letni čas. V Črnomlju se je temperatura dvignila do 23,6 stopinj C, v Novem mestu so namerili 22,8 stopinj C, v Lipah na Barju 22,0 stopinj C, v Ljubljani 21,9 stopinj C in v Volčjem Potoku 20,7 stopinj C

4.11.1980
Od juga je v višinah pritekal vse toplejši zrak, zato je v južni Sloveniji sneg prešel v dež. Zaradi nizkih temperatur pri tleh in obilnih padavin je predvsem Brkine prizadel uničujoč žled. Na meteorološki postaji Mašun pod Snežnikom je do jutra naslednjega dne pri temperaturi med minus 3 stopinj C in minus 8 stopinj C padlo 117 milimetrov padavin, večina v obliki dežja. Na Tatrah v Brkinih so namerili 110 milimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici 103 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 87 milimetrov, v Cerknici 80 milimetrov in v Godnjah na Krasu 71 milimetrov padavin.

4.11.1998
V večjem delu Slovenije je obilno deževalo, do jutra naslednjega dne je v veliko krajih padlo nad 100 milimetrov padavin v 48 urah, zato so v nekaterih krajih nastopile velike poplave. Na meteorološki postaji Vogel je padlo 310 milimetrov, v Idriji 264 milimetrov, v Gornjem Gradu 201 milimetrov (181 milimetrov v enem dnevu), na Vojskem nad Idrijo 194 milimetrov, v Žireh 186 milimetrov, v Lučah 170 milimetrov, v Kamniški Bistrici 161 milimetrov, v Senovici pri Šentjurju 138 milimetrov, v Framu pri Mariboru 122 milimetrov ter v Ljubljani in Celju 116 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dar Es Salaam | dolomites bing