Petek, 28. januar 2022, 04:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.11.2012

Vremenska napoved - 28. november 2012

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2012 > november > 28. 11. 2012
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 28. november 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.11.2012Popoldne se bo dež znova okrepil in proti večeru zajel vso državo. Zvečer bodo ob prehodu fronte zlasti v zahodni polovici države tudi nevihte z močnimi nalivi. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. Temperature bodo od 7 do 12, v vzhodni Sloveniji in na Primorskem od 13 do približno 18 stopinj Celzija.
Jutri bo v vzhodni Sloveniji delno jasno in v glavnem suho, drugje pretežno oblačno. V zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo še deževalo. Ponekod v severovzhodni Sloveniji bo čez dan še pihal jugozahodnik, zvečer pa bo na Primorskem začela pihati zmerna burja.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 8, na Primorskem približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, na Primorskem in v vzhodni Sloveniji do približno 13 stopinj Celzija.

V petek bo oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah v notranjosti Slovenije deloma dež, deloma sneg. Ohladilo se bo, na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja.
V soboto bo pretežno oblačno in v glavnem suho, burja bo oslabela.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bodo padavine ponovno krepile in razširile na vse sosednje pokrajine. Ob Jadranu bodo tudi nevihte. Največ padavin bo v Furlaniji-Julijski krajini in v Gorskem kotarju. Ob Jadranu bo pihal močan jugo. Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas pretežno oblačno z občasnimi padavinami, drugjed bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Ob severnem delu Jadrana bo zvečer začela pihati zmerna burja.

Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 1900 m. Pihal bo zmeren do močan južni do jugozahodnik. Temperatura na 1500 bo približno 5, na 2500 približno -1 stopinje Celzija.
Jutri bo na Pohorju in v vzhodnih Karavankah deloma jasno in v glavnem suho, drugje pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Več jih bo v alpskem predgorju in na Snežniku. Meja sneženja se bo počasi spuščala in bo zvečer že malo pod 1000 m nadmorske višine. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Čez dan bo temperatura na 1500 bo 1, na 2500 približno -5 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 28. november:
28.11.1978
Močno sneženje, ki se je v nekaterih krajih začelo v noči s 25. na 26. november, je v pretekli noči ponehalo. V veliko krajih v višjih legah je dvodnevna vsota novega snega presegla pol metra. Na Kredarici je vsota znašala 103 centimetrov, v Ratečah 87 centimetrov, na meteorološki postaji Na Stanu na Idrijskem 74 centimetrov, v Logatcu 59 centimetrov, v Ribnici na Pohorju 58 centimetrov in v Mozirju 54 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bigova | kamera