Nedelja, 23. januar 2022, 00:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.11.2012

Vremenska napoved - 26. november 2012

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2012 > november > 26. 11. 2012
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 26. november 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.11.2012Danes in jutri bo na vzhodem delu države deloma jasno, drugje pretežno oblačno. Zlasti v višjih predelih na zahodnem delu države in jugu bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo tudi okrepljen jugozahodni veter, ob morju jutri jugo.
Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 13, v alpskih dolinah približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 14, na vzhodem delu države in ob morju do 16 stopinj Celzija.

V noči iz torka na sredo in v sredo se bo dež na zahodnem delu države krepil in se širil proti notranjosti. Ob morju bo še pihal jugo. Na severovzhodu bo še v glavnem brez padavin, v noči iz srede na četrtek pa bo tudi tu prehodno nekaj padavin. V četrtek bo na vzhodem delu države v glavnem brez padavin, drugje bo občasno še rahlo deževalo. Nekoliko ohladilo se bo.


Sosednje pokrajine
Več sonca bo proti vzhodu. Zahodno od nas bo zmerno do pretežno oblačno. Zlasti ponekod v višjih predelih bo občasno rahlo deževalo ali rosilo.

Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno in ponekod megleno, nekaj sonca bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju. V zahodnih Julijskih alpah in v Notranjskih hribih bodo občasno manjše padavine. Jugozahodnik se bo krepil in bo čez dan v glavnem močan. Temperatura na 1500 bo približno 5, na 2500 pa približno 1 stopinje Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno in ponekod megleno, proti vzhodu bo še lahko nekaj sonca. V zahodnih Julijskih alpah in v Notranjskih hribih bodo občasno padavine. Pihal bo zmeren do močan jugozahodnik. Temperatura na 1500 bo približno 5, na 2500 pa približno 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 26. november:
26.11.1969
Majhen, vendar globok ciklon je zjutraj prešel Slovenijo, zračni tlak je bil pri nas neobičajno nizek. Ob 7. uri zjutraj je na meteoroloških postajah Maribor in Murska Sobota tlak, preračunan na morski nivo, znašal le 985 hPa, v Novem mestu 987 hPa in v Ljubljani 989 hPa.

26.11.2005
Po obilnem nočnem sneženju so v nekaterih krajih v osrednjem in severnem delu Slovenije izmerili najvišjo snežno odejo v mesecu novembru v zadnjih desetletjih. V Zgornjem Tuhinju je ob 7. uri zjutraj višina snega znašala 50 centimetrov, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu so ga namerili 48 centimetrov, v Mozirju 45 centimetrov in v Ljubljani 37 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Piran | presearch