Nedelja, 23. januar 2022, 00:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.11.2012

Vremenska napoved - 25. november 2012

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2012 > november > 25. 11. 2012
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 25. november 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.11.2012Popoldne bo v jugozahodni in deloma v osrednjem delu države zmerno do pretežno oblačno, v osrednji in ponekod v zahodni in jugovzhodni Sloveniji bo zapihal jugozahodnik, ponekod na jugozahodnem delu države pa bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Drugje bo delno jasno, po nekaterih nižinah severovzhodne Slovenije bo v začetku še nekaj megle ali nizke oblačnosti. Čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 15 stopinj Celzija.
Jutri bo na vzhodem delu države delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod na zahodnem delu države bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 8, v alpskih dolinah približno 0, na Primorskem do 11, čez dan bodo najvišje temperature pa od 8 do 13, na vzhodem delu države in ob morju do 16 stopinj Celzija.

V torek bo na vzhodnem delu države delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo, veter bo popoldne slabel. Dež se bo na zahodnem delu države krepil in popoldne širil nad osrednjo Slovenijo. V sredo se bo postopno razširil nad vso Slovenijo, pogosteje in bolj bo deževalo na zahodnem delu države.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo več sonca proti vzhodu, zjutraj in del dopoldneva bo tam ponekod megla. Zahodno od nas bo zmerno do pretežno oblačno. Zlasti ponekod v višjih predelih bo občasno rahlo deževalo ali rosilo.

Gorski svet
Danes bo v sredogorju zahodne in osrednje Slovenije pretežno oblačno in ponekod megleno. Drugje bo delno jasno. Pihal bo rahel do zmeren veter zahodnih smeri. Temperatura na 1500 bo približno 6, na 2500 pa približno 2 stopinji Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno in ponekod megleno, več jasnine pa bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju. Tudi višji vrhovi utegnejo biti del dneva še nad oblačnostjo. V zahodnih Julijskih alpah in v Notranjskih hribih bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik. Temperatura na 1500 bo približno 4, na 2500 pa približno 1 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 25. november:
25.11.1962
Na vzhodnem delu države je do jutra v preteklih 24 urah zapadlo precej snega, zato je višina snežne odeje v veliko krajih dosegla rekordno novembrsko vrednost. V Mislinji na južni strani Pohorja so namerili 70 centimetrov, v Logarski Dolini 68 centimetrov, v Pleskem pri Hrastniku 60 centimetrov, v Zgornji Ščavnici v Slovenskih goricah 55 centimetrov, v Semiču 51 centimetrov, v Solčavi 49 centimetrov in v Murski Soboti 43 centimetrov snega. Čez dan je padlo še nekaj snega, zato so v nekaterih krajih zjutraj naslednjega dne namerili tudi več snega: v Kančevcih na Goričkem 64 centimetrov, v Slovenskih Konjicah 43 centimetrov, v Cankovi v Pomurju 42 centimetrov in v Rogaški Slatini 36 centimetrov.

25.11.1965
Jutro je bilo mrzlo, v nekaterih krajih najhladnejše v mesecu novembru v zadnjih desetletjih. V Ambrusu na Dolenjskem se je temperatura spustila do minus 21,7 stopinj C, v Kočevju so namerili minus 20,2 stopinj C, v Zgornjih Bitnjah pri Kranju minus 16,5 stopinj C, v Mariboru minus 13,6 stopinj C, v Ilirski Bistrici minus 12,6 stopinj C, v Velikih Dolencih na Goričkem minus 12,2 stopinj C in v Kubedu v Slovenski Istri minus 8,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Pyoseon-myeon | gora