Petek, 28. januar 2022, 03:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.11.2012

Vremenska napoved - 2. november 2012

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 2. november 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.11.2012Popoldne bo na Primorskem jasno in v glavnem brez padavin. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami. Meja sneženja bo v severni Sloveniji na nadmorski višini približno 1300 m. Padavine bodo proti večeru ponehale in od zahoda se bo jasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature od 7 do 14, na Primorskem do približno 18 stopinj Celzija.
Jutri bo na vzhodem delu države delno jasno, drugje pretežno oblačno. Zlasti v višjih predelih zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 7, v alpskih dolinah malo pod 0, ob morju približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 18 stopinj Celzija.

V nedeljo se bo dež v zahodni in osrednji Sloveniji okrepil, tudi nevihte niso izključene. Na severovzhodu bo v glavnem brez padavin. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. V ponedeljek bo deževalo tudi v severovzhodni Sloveniji. Dež bo ponehal proti večeru. Veter bo čez dan oslabel.


Sosednje pokrajine
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Dopoldne bo občasno deževalo v zahodni hrvaški in v Furlaniji-Julijski krajini, popoldne pa tudi drugje. Jutri bo v krajih zahodno od nas pretežno oblačno, občasno bo deževalo v Gorskem Kotarju ter v alpskem delu severne Italije. Drugje bo v glavnem jasno.

Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine. Meja sneženja bo med 1200 in 1400 metri. Pihal bo zmeren jugozahodni veter, ki se bo sredi dneva in popoldne prehodno obračal v severno do severozahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na 2500 pa -3 stopinje Celzija.
Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Drugje bo pretežno oblačno, vrhovi bodo v glavnem v oblakih. Zlasti v hribih med zahodnim in južnim delom Julijskih Alp ter Snežnikom bodo občasno padavine. Meja sneženja se bo dvigala in bo popoldne med 1800 in 2100 metri. Pihal bo zmeren do močan jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na 2500 pa približno 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 2. november:
2.11.1941
Potem, ko je 23. oktobra v nekaterih krajih padlo veliko snega, je tokrat na debelo zamedlo večji del Slovenije. Zjutraj so na meteorološki postaji Babno Polje namerili 88 centimetrov snega, v Novih selih pri Kočevju 65 centimetrov, v Kranjski Gori 54 centimetrov, v Cerknici 48 centimetrov, na Bledu 34 centimetrov, v Ljubljani 33 centimetrov, na Pleskem pri Hrastniku 24 centimetrov in v Mariboru 14 centimelja dežja!

2.11.1963
Do jutra je v višje ležečih predelih zahodne Slovenije padlo zelo veliko padavin. V Kneških Ravnah pod Voglom so izmerili 278 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 261 milimetrov, v Bovcu 229 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 210 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 197 milimetrov in na Hrušici pri Colu 151 milimetrov. Nasprotno v enakem obdobju v nekaterih krajih na severovzhodu Slovenije ni padla niti kaptrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Porto Alegre | razgled