Nedelja, 23. januar 2022, 01:41
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.11.2012

Vremenska napoved - 10. november 2012

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2012 > november > 10. 11. 2012
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 10. november 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.11.2012Popoldne se bo v vzhodni Sloveniji delno zjasnilo, drugje pa bo spremenljivo do pretežno oblačno. V zahodnih krajih se bo začel pojavljati rahel dež. Zapihal bo jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 16 stopinj Celzija.
Jutri bo na vzhodem delu države še delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, v zahodnih krajih bo deževalo, občasno pa tudi v delu osrednje Slovenije. Več dežja bo zlasti v Posočju. Pihal bo južni do jugozahodnik, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 3 do 10, ob morju in na Goriškem od 11 do 14, čez dan bodo najvišje temperature pa od 14 do 20, v severozahodnih krajih približno 12 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj v vzhodni Sloveniji. Možne bodo krajevne nevihte. Ob morju bo še pihal jugo. V noči iz ponedeljka na torek bo dež oslabel in v torek čez dan povsod ponehal. Popoldne se bo na Primorskem jasnilo, zapihala bo rahla do zmerna burja.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, v krajih zahodno od nas pretežno oblačno. Tam se bo zlasti v višjih predelih začel pojavljati dež. Pihal bo jugozahodni veter, ob Jadranu popoldne jugo. Tudi jutri bo vzhodno od Slovenije še delno jasno, drugje pa v glavnem oblačno z občasnim dežjem, ki bo pogostejši in obilnejši v hribih severne Italije. Jugo ob Jadranu se bo krepil.

Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju še delno jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno in marsikje megleno. Popoldne bo na območju Julijskih Alp občasno rahlo deževalo, nad približno 2000 metri pa rahlo snežilo. Pihal bo jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno 2 stopinji Celzija.
Jutri bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju še delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, vendar višji vrhovi bodo lahko v oblakih. Drugje bo oblačno in megleno s padavinami, ki bodo pogostejše in obilnejše v zahodnih Julijskih Alpah. Meja sneženja se bo dvignila do nadmorske višine približno 2500 m. Pihal bo močan južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 10. november:
10.11.1979
Izjemen vremenski obrat v večjem delu države. Zjutraj je deževalo do približno 2000 m nad morjem, potem je sledila hitra in zelo močna ohladitev, meja sneženja se je popoldne v veliko krajih spustila do nižin. Predvsem v višje ležečih predelih je do jutra naslednjega dne močno snežilo, v nekaterih krajih je padlo približno meter snega! Na Mašunu pod Snežnikom so namerili 95 centimetrov, pri Domu na Komni in v Novi vasi na Blokah 85 centimetrov, na Črnem Vrhu nad Idrijo in na Črnem Vrhu nad Polhovim Gradcem 80 centimetrov, na Kredarici in v Mrzli Rupi na Idrijskem 75 centimetrov, na Rakitni in Kumu 70 centimetrov, v Sevnem nad Litijo, Logatcu in na Svetem Duhu nad Ostrim vrhom na Kozjaku 60 centimetrov ter v Višnji Gori pri Ivančni Gorici 55 centimetrov novega snega. V nekaterih krajih je bila neobičajno velika tudi 48-urna višina padavin; v Lepeni v Posočju je padlo 365 milimetrov, v Plužni pri Bovcu 287 milimetrov, v Ukancu v Bohinju 279 milimetrov, v Kočevskih Poljanah 125 milimetrov, v Izlakah pri Zagorju ob Savi 111 milimetrov in v Novem mestu 108 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Webcam Carlino | mangart hike