Petek, 28. januar 2022, 03:27
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
31.10.2012

Vremenska napoved - 31. oktober 2012

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2012 > oktober > 31. 10. 2012
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 31. oktober 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 31.10.2012Danes bo v severovzhodni Sloveniji delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod rosilo ali rahlo deževalo. Proti večeru se bo v zahodni Sloveniji dež okrepil. Čez dan bo pihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.
Preko noči bo dež od zahoda zajel vso državo. Na Primorskem lahko tudi zagrmi. Meja sneženja bo v severni Sloveniji na približno 1000 metrih nadmorske višine. Ob morju bo pihal jugo, v Vipavski dolini pa bo prehodno zapihala zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 8, ob morju približno 13 stopinj Celzija.
Jutri dopoldne bo občasno še deževalo, sredi dneva bo dež v osrednji in vzhodni Sloveniji v glavnem ponehal, zlasti v hribih zahodne Slovenije pa bo tudi popoldne občasno še rahlo deževalo. Popoldne se bo v vzhodni Sloveniji delno zjasnilo. Čez dan bodo najvišje temperature jutri od 4 do 10, ob morju do 15 stopinj Celzija.

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo krajevne padavine. Proti večeru se bo delno zjasnilo. V soboto bo na vzhodnem delu države delno jasno, drugje pretežno oblačno. V hribih zahodne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih zahodno in južno od nas pretežno oblačno, popoldne bo začelo deževati. Drugje bo še delno jasno. Na severnem delu Jadrana se bo krepil jugo. Preko noči bo povsod deževno, ob severnem delu Jadrana bodo tudi nevihte. V Istri in Kvarnerju bo pihal močan jugo. Jutri bodo padavine oslabele in v večjem delu sosednjih pokrajin popoldne ponehale.

Gorski svet
Danes bo v vzhodnih Karavankah in na Pohorju nekaj jasnine, drugje bo v glavnem oblačno in megleno. Proti večeru se bodo začele pojavjati padavine, snežilo bo nad približno 1400 m. Preko noči se bo meja sneženja v severni Sloveniji lahko spustila do približno 1000 m. Pihal bo zmeren jugozahodni veter, preko noči se bo veter obrnil na južno do jugovzhodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa sredi dneva približno -3 stopinje Celzija.
Jutri bo oblačno in megleno, občasno bodo še padavine, ki bodo popoldne v vzhodnem delu gora ponehale. Meja sneženja bo med 1500 in 1800 metri. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na 2500 pa 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 31. oktober:
31.10.1976
Zjutraj so v nekaterih krajih na južnem delu države in jugozahodu Slovenije izmerili neobičajno veliko 24 urno višino padavin. V Zabičah pri Ilirski Bistrici je padlo 137 milimetrov, na Razdrtem 133 milimetrov, v Kubedu 113 milimetrov, v Movražu 110 milimetrov in v Novi vasi na Blokah 100 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Bjornoya | hike