Petek, 28. januar 2022, 04:06
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.10.2012

Vremenska napoved - 26. oktober 2012

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2012 > oktober > 26. 10. 2012
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 26. oktober 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.10.2012Popoldne bo pretežno oblačno. Dež, ki se bo začel pojavljati v jugozahodnih krajih, se bo do noči razširil nad večji del Slovenije. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15, ob morju do 19 stopinj Celzija.
Jutri bo oblačno, pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Na zahodnem delu države in ponekod v osrednjih krajih bo deževalo, deloma z nevihtami, drugje bo dež dopoldne v glavnem ponehal, ponovno bo pričelo deževati proti večeru in v noči iz sobote na nedeljo, ko se bo marsikje meja sneženja spustila do nižin. Zvečer bo v severovzhodni Sloveniji začel pihati severovzhodni veter, v noči iz sobote na nedeljo pa tudi drugje ter na Primorskem zmerna do močna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, na Primorskem do 15, čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 18, ob morju do 20 stopinj Celzija.

V nedeljo bodo padavine oslabele in ponekod prehodno ponehale. Zelo hladno bo. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. V noči iz nedelje na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj bo od jugovzhoda prehodno ponovno rahlo snežilo, v glavnem le v vzhodni in ponekod v osrednjem delu Slovenije. Popoldne se bo od zahoda začelo jasniti. Burja bo slabela.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo nebo pooblačilo tudi v krajihseverno in vzhodno od nas. Dež bo najprej zajel severni Jadran, do noči pa se bo postopno razširil nad večino sosednjih pokrajin. Jutri bo oblačno, občasno bodo padavine, pogostejše v Italiji in v zahodni Hrvaški. Ob severnem delu Jadrana bo pihal jugo.

Gorski svet
Danes dopoldne se bo nebo pooblačilo. Proti poldnevu bo začelo deževati v snežniškem pogorju ter drugje po notrajskih hribih, popoldne pa postopno tudi drugje. Meja sneženja bo na nadmorski višini približno 2300 m. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa 2 stopinji Celzija.
Jutri bo oblačno in megleno. Pogosto bo deževalo zlasti v Julijcih in zahodnih Karavankah, drugje pa občasno. Nad približno 2200 metri nad morjem bo snežilo, popoldne pa se bo na severnem delu države meja sneženja začela spuščati in v noči iz sobote na nedeljo bo v gorah snežilo. Pihal bo zmeren jugozahodnik, ki se bo proti večeru obračal v severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa 2 stopinji C, proti večeru pa se bo hitro hladilo.

Vremenski pojavi na dan 26. oktober:
26.10.1966
V nočnem neurju na Vipavskem in na Krasu je padlo neobičajno veliko dežja. Na meteorološki postaji v Ajdovščini so zjutraj izmerili 194 milimetrov, v Komnu 178 milimetrov, v Braniku 161 milimetrov in na Otlici 138 milimetrov padavin v preteklih 24 urah.

26.10.1973
Neobičajno hladno oktobrsko jutro, predvsem na severovzhodu. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je temperatura padla do minus 8,5 stopinj C, v Celju so izmerili minus 8,4 stopinj C, na Letališču Brnik minus 8,3 stopinj C, v Murski Soboti minus 7,6 stopinj C in v Mariboru minus 5,9 stopinj C.

26.10.1979
Zelo hladno jutro v severnem in osrednjem delu Slovenije. Na Kumu (1218 m) se je ohladilo do minus 10,0 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu je termometer pokazal minus 8,8 stopinj C, v Murski Soboti minus 8,1 stopinj C, v Celju minus 7,6 stopinj C, v Volčjem Potoku pri Kamniku minus 6,1 stopinj C ter na Jeruzalemu v Slovenskih goricah minus 5,0 stopinj C.

26.10.2003
V nekaterih krajih s snežno odejo je bilo jutro zimsko mrzlo. V Novi vasi na Blokah se je temperatura spustila vse do minus 17,3 stopinj C, v Ratečah je bilo minus 10,4 stopinj C, v Postojni minus 9,6 stopinj C, na Vojskem nad Idrijo minus 8,2 stopinj C in v Preddvoru na Gorenjskem minus 6,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Cheju AP | razgled