Petek, 28. januar 2022, 03:38
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.10.2012

Vremenska napoved - 25. oktober 2012

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2012 > oktober > 25. 10. 2012
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 25. oktober 2012.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.10.2012Danes bo na Primorskem in v višjih legah pretežno jasno. Po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije se bo zadrževala nizka oblačnost, ki se bo popoldne ponekod razkrojila. Čez dan bodo najvišje temperature v krajih z oblačnim vremenom približno 10, drugje od 14 do 19 stopinj Celzija.
Jutri se bo od zahoda nebo pooblačilo. Dež bo že dopoldne zajel zahodne kraje, do večera pa se bo razširil nad večji del Slovenije. Zjutraj bodo najnižje temperature od 4 do 9, na planotah Notranjske in v alpskih dolinah približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17 stopinj Celzija.

V soboto bo oblačno s padavinami, deloma nevihtami. Meja sneženja se bo popoldne spuščala in zvečer ter v noči iz sobote na nedeljo se bo ponekod lahko spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja.
V nedeljo bodo padavine oslabele in postopno tudi ponehale. Zelo hladno bo in vetrovno.


Sosednje pokrajine
Danes bo še pretežno jasno. Zlasti v Panonski nižini bo vztrajala nizka oblačnost. Popoldne bo ponekod zapihal jugozahodnik. Jutri se bo od zahoda nebo pooblačilo. Dež bo najprej zajel severno Italijo in severni Jadran, popoldne pa se bo razširil nad večino sosednjih pokrajin.

Gorski svet
Danes bo precej jasno. Pihati bo začel v glavnem šibak zahodni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa 5 stopinj Celzija.
Jutri se bo nebo pooblačilo. Popoldne bo ponekod že pričelo deževati, nad približno 2300 metri nad morjem pa snežilo. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa 2 stopinji Celzija.

Vremenski pojavi na dan 25. oktober:
25.10.1964
Dolgotrajno silovito deževje v višje ležečih predelih se je do jutra umirilo, v veliko krajih v zahodni in severni Sloveniji je padlo nad 200 milimetrov padavin v preteklih 48 urah; tudi drugje po Sloveniji je padlo veliko dežja. Močno deževje je skupaj s predhodno namočenimi tlemi povzročilo obsežne poplave v severni polovici Slovenije. V Bovcu je v 48 urah padlo 384 milimetrov, pri Domu na Komni 356 milimetrov, na Vojskem nad Idrijo 290 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 224 milimetrov ter v Kopru 148 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ancona | hochfeiler