Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.5.2021

Vremenska napoved - 7. maj 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > maj > 7. 5. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 7. maj 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.5.2021Popoldne bo oblačno. Padavine se bodo od severa krepile in postopno razširile nad večji del Slovenije. Možni so krajevni nalivi, lahko tudi zagrmi. Ob morju bo še pihal jugo, v notranjosti pa bo zapihal severovzhodnik. Temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem in v Beli krajini od 15 do 20 °C.
Preko noči bo dež povsod ponehal, postopno se bo jasnilo. Do jutra bo ponekod po nižinah nastala megla. Na Primorskem bo pihala v glavnem rahla burja. Jutranje temperature bodo od 1 do 6, v alpskih dolinah malo pod 0, na Primorskem približno 10 °C.
Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugje občasno zmerno oblačno. Burja bo dopoldne ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, na Goriškem in ob morju do 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo precej jasno in čez dan topleje. Tudi v ponedeljek bo jasno in toplo, zapihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. maja
V torek bo pred vremensko fronto k nam od jugozahoda pritekal topel, vendar postopno bolj vlažen zrak. V noči iz torka na sredo nas bo zajel vpliv ciklona iznad Sredozemlja, potem bo do petka nad območjem Alp vztrajal razmeroma hladen in vlažen zrak. Razvoj vremena ob koncu tedna je še negotov.

V torek bo v zahodni polovici države pričelo deževati, na vzhodnem delu države pa bo še delno jasno in toplo. V noči iz torka na sredo bo dež zajel vso Slovenijo in v sredo čez dan ponehal. V četrtek in petek bo spremenljivo vreme, popoldne bodo nastajale krajevne plohe ali nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature malo do 20 °C. V soboto zaenkrat kaže na suho vreme, v nedeljo pa je ponovno možna sprememba.


Sosednje pokrajine
Danes bo pretežno oblačno, padavine se bodo od severa razširile na večino sosednjih pokrajin. Zlasti v krajih zahodno in južno od nas bodo tudi nevihte. Zapihal bo veter severnih smeri, zvečer ob severnem delu Jadrana burja.
Jutri bo večinoma jasno vreme. Burja ob Jadranu bo dopoldne ponehala.Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami, ki se bodo sredi dneva in popoldne krepile. Meja sneženja se bo spustila do približno 1400 m nad morjem. Dopoldne bo pihal bo zmeren jugozahodni veter, popoldne pa bo zapihal veter severnih smeri. Dopoldne bo na 1500 m še približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C. Popoldne se bo ohladilo.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo kopasto oblačnostjo, južna pobočja bodo lahko občasno meglena. V visokogorju bo pihal severozahodni veter, v sredogorju pa šibak jugovzhodni veter. Sredi dneva bo na 1500 m približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 7. maj:
7.5.1957
Zlasti Notranjsko in Kočevsko je po obilnem sneženju prekrivala debela snežna odeja. Na Rakitni (787 m) je zapadlo 54 centimetrov, v Novi vasi (722 m) na Blokah 52 centimetrov, v Kočevju (463 m) 41 centimetrov, v Šentjoštu nad Horjulom (620 m) 39 centimetrov in v Mislinji na Pohorju (589 m) 35 centimetrov snega.

7.5.2003
Po svežem jutru je Sonce čez dan v veliko krajih ogrelo zrak nad 30 stopinj C. V Metliki se je temperatura povzpela do 33,6 stopinj C, neobičajno vroče za mesec maj je bilo med drugim tudi na Bizeljskem (32,4 stopinj C), v Slovenskih Konjicah (31,9 stopinj C), v Kočevju (30,3 stopinj C) in v Ratečah (28,6 stopinj C). Na Kredarici je bil s 14,0 stopinj C podrt dotedanji majski rekord.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Takamatsu | marmolada bing