Nedelja, 23. januar 2022, 00:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.4.2021

Vremenska napoved - 4. april 2021

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2021 > april > 4. 4. 2021
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 4. april 2021.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.4.2021Popoldne bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. Ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 13, na Primorskem do 15 °C.

Jutri bo v začetku pretežno jasno, ponekod na Primorskem zmerno oblačno. Popoldne bo oblačnost od zahoda povsod naraščala. Zapihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 3, na Primorskem približno 5, čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 15 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz ponedeljka na torek bodo padavine zajele vso Slovenijo. Meja sneženja se bo spustila do nižin. V torek popoldne bodo padavine povsod ponehale, proti večeru se bo pričelo jasniti. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastale bodo krajevne snežne plohe. Burja bo oslabela. Zjutraj bo v zatišnih legah nevarnost pozebe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. aprila
Iznad zahodne Evrope se bo nad Alpe in zahodni Balkan širilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo ob koncu tedna oslabelo. Prevladovali bodo vetrovi zahodnih smeri, ki bodo prinašali nekoliko toplejši in bolj vlažen zrak. Prihodnjo nedeljo nas bo predvidoma dosegla vremenska fronta, vetrovi pri tleh se bodo prehodno obrnili na vzhodno smer, v višinah pa bodo predvidoma še vztrajali vlažni zahodni vetrovi.

V četrtek in petek kaže na deloma jasno vreme, v petek bo zlasti v višjih predelih zahodne Slovenije že več oblačnosti. Oba dneva bo zjutraj še mrzlo, slana in pozeba bosta precej verjetni v večjem delu države. V soboto bo ob jugozahodnem vetru še dokaj jasno, od nedeljo do torka pa je verjetnost za padavine znatna.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo dokaj jasno s kopasto oblačnostjo. Ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla, v Kvarnerju zmerna burja.
Jutri bo v glavnem jasno. V sosednjih pokrajinah Italije in Avstrije se bo popoldne pričelo oblačiti. Zapihal bo jugozahodnik, ob morju jugo.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno, na vzhodnem delu države v začetku precej jasno, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren severovzhodni veter, ki bo popoldne slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -3, na višini 2500 metrov pa približno -10 °C.

Jutri bo jasno z nekaj kopaste oblačnosti. Pozno popolne se bo od severozahoda pričelo hitro oblačiti.
Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodnik, ki se bo proti večeru še okrepil. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. april:
4.4.1970
V precejšnjem delu Slovenije so izmerili najnižjo aprilsko temperaturo v zadnjih desetletjih. Temperatura se je v Babnem Polju spustila na minus 19,0 stopinj C, na Rovtarici na Pokljuki do minus 18,5 stopinj C, v Ratečah so izmerili minus 13,8 stopinj C, na Jezerskem minus 13,2 stopinj C, v Postojni minus 11,6 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu minus 10,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kocubej | abc hiker