Torek, 2. marec 2021, 14:19
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.5.2020

Vremenska napoved - 9. maj 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > maj > 9. 5. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 9. maj 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.5.2020Popoldne bo pretežno jasno. Pihal bo jugozahodnik, v Prekmurju in deloma na Štajerskem pa veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 26 °C.
Jutri se bo po deloma jasnem jutru od zahoda oblačnost povečala, popoldne pa se bo ponovno jasnilo. Jugozahodni veter se bo okrepil, popoldne bo ob morju zapihal šibak jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 12, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek se bo od zahoda nebo pooblačilo. Dopoldne bodo v zahodni polovici države občasne padavine, deloma plohe in kakšna nevihta, popoldne pa bo prehodno malo dežja tudi vzhodneje, kjer bo tudi nekaj sonca. Jugozahodnik bo še nekoliko izrazitejši, ob morju bo pihal jugo. V noči iz ponedeljka na torek se bo dež okrepil in zajel vso Slovenijo. V torek čez dan bo od severa postopno ponehal. Oblačno bo in hladneje. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. maja
Razvoj vremena od četrtka dalje je še razmeroma nepredvidljiv. Zelo verjetno bodo v petek in soboto naši kraji v območju visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo oslabelo. Med nedeljo in ponedeljkom bo naše kraje predvidoma prešla hladna fronta.

V sredo bo pretežno oblačno, pojavljati se bodo začele rahle padavine. Nekoliko se bodo okrepile v noči iz srede na četrtek. V petek in soboto kaže na v glavnem brez padavin in malo toplejše vreme, potem pa bodo padavine ponovno verjetnejše. Prav zelo se ne bo segrelo, najtopleje utegne biti v petek in soboto.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo jasno in toplo vreme, v Alpah severno od nas bodo nastale krajevne plohe.
Jutri bo zmerno, občasno ponekod pretežno oblačno. Ob severnem delu Jadrana bo pihal rahel jugo.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več zlasti v prvem delu dneva. Baza oblakov bo v glavnem visoko nad vrhovi. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodni veter, dopoldne na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa 5 °C.

Jutri Jutri dopoldne se bo od zahoda oblačnost povečala, popoldne pa se bo jasnilo. Zlasti v zahodnem delu slovenskih gora bodo lahko nekateri vrhovi tudi v oblakih. Pihal bo zmeren, občasno nekoliko okrepljen jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C.

Vremenski pojavi na dan 9. maj:
9.5.1958
Večinoma sončen dan, popoldne je bilo zlasti na Štajerskem in Dolenjskem vroče. V Črnomlju so izmerili 32,0 stopinj C, v Lučah v Zgornjesavinjski dolini 30,1 stopinj C, v Novem mestu 30,0 stopinj C, v Celju 29,3 stopinj C in v Stari Fužini v Bohinju 29,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Pahoa | panorama bing