Nedelja, 29. november 2020, 05:33
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.5.2018

Vremenska napoved - 15. maj 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > maj > 15. 5. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 15. maj 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.5.2018Popoldne se bo na vzhodnem delu države delno ranebo zjasnilo, na zahodnem delu države in severu bo ostalo pretežno oblačno. Še bodo nastajale plohe, ki jih bo več na zahodnem delu države države. Pihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 18 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem popoldne bo nastalo nekaj krajevnih ploh. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 11, ob morju 12, najvišje dnevne od 15 do 19 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in petek se bo nadaljevalo nestanovitno vreme. Dopoldne bo deloma jasno, sredi dneva in popoldne pa bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. maja 2018
Nad srednjo Evropo in Alpami bo v višinah vztrajal razmeroma hladen in vlažen zrak, zato bo ozračje nad nami do konca tedna nestabilno. V prvi polovici prihodnjega tedna bo vpliv višinske doline počasi slabel.

Do konca tedna se bo nadaljevalo spremenljivo vreme. Zlasti ob dopoldnevih pričakujemo nekaj jasnega vremena, sredi dneva in popoldne pa bodo vsak dan možne krajevne plohe ali nevihte, ki bodo bolj pogoste v višjih predelih. Ogrelo se bo, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo v nedeljo približno 25 °C. V naslednjem tednu je vremenski razvoj še negotov. Zaenkrat kaže, da se bodo vremenske fronte s padavinami izognile našim krajem.


Sosednje pokrajine
Spremenljivo do pretežno oblačno bo s krajevnimi plohami. Nekoliko ohladilo se bo, pihal bo jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno. Na območju Julijskih Alp in Dinarske pregrade bo občasno deževalo, nad približno 1800 m pa snežilo. Drugje bodo nastajale le krajevne plohe. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -3 °C.

Jutri bo večinoma oblačno in megleno vreme. Še se bodo pojavljale krajevne padavine, ki bodo pogostejše v Julijskih Alpah. Meja sneženja bo zjutraj še na približno 1800 m, čez dan pa se bo dvignila nad 2000 m. Proti večeru se bo oblačnost ponekod trgala. V prvem delu dneva bo pihal rahel do zmeren severnik, popoldne pa v glavnem šibak zahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno -2 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. maj:
15.5.1962
končalo se je tridnevno močno deževje v hribovitem delu zahodne in severne Slovenije. Do 7. ure zjutraj je v 72 urah največ padavin padlo v Mrzli Rupi na Idrijskem, 233 milimetrov, pri Domu na Komni so izmerili 228 milimetrov, v Bovcu 189 milimetrov, na Planini pod Golico 158 milimetrov in v Logarski Dolini 140 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mahanoro | antelao