Torek, 1. december 2020, 03:42
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.11.2018

Vremenska napoved - 1. november 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 1. november 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.11.2018Popoldne bo oblačno. V severovzhodnih krajih bo suho do večera, drugje bo občasno deževalo, pogosteje v zahodni Sloveniji. Ob morju bo pihal jugo, ki bo zvečer ponehal. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 16, ob morju, na Goriškem in v vzhodni Sloveniji do 19 °C.
Preko noči bo dež ponehal. Zjutraj bo v severnih in severovzhodnih krajih delno jasno in ponekod po nižinah megleno. Drugje bo že oblačno, na jugozahodnem delu države bo začelo rahlo deževati. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 11, ob morju približno 14 °C.
Jutri dopoldne se bo nebo pooblačilo tudi v severnih in severovzhodnih krajih in dež se bo od jugozahoda čez dan postopno razširil nad vso Slovenijo. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 16, ob morju in na Goriškem do približno 18 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz petka na soboto bo dež ponehal. V soboto se bo na zahodnem delu države in v višjih legah delno ranebo zjasnilo, drugje bo ostalo pretežno oblačno. V nedeljo bo v zahodni Sloveniji ter v hribih delno jasno, na Primorskem bo pihala rahla burja. Drugje bo pretežno oblačno in v glavnem suho.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. novembra 2018

Območje visokega zračnega tlaka bo nad vzhodno Evropo, nad zahodno Evropo in zahodnim Sredozemljem pa bo v glavnem ciklonsko območje, ki lahko v drugi polovici obdobja vpliva tudi na vreme pri nas. V spodnjih plasteh ozračja bo prevladoval veter vzhodnih smeri, višje južni do jugozahodnik. V višinah bo pritekal razmeroma topel zrak.
Od nedelje do torka bo v zahodni Sloveniji in v višjih legah delno jasno, drugje v glavnem oblačno. Od srede do petka bo povsod prevladovalo oblačno vreme, verjetnost za padavine se bo zlasti v zahodni polovici države povečala. Snega po nižinah vsaj še dva tedna ne bo.


Sosednje pokrajine
Danes bodo padavine od zahoda zajele vse sosednje pokrajine, ob morju bodo tudi nevihte. Suho in delno jasno vreme bo ostalo v vzhodni Avstriji, vzhodni Hrvaški in na Madžarskem. V Istri in Kvarnerju bo pihal jugo, ki se bo popoldne obračal v jugozahodni veter.
Jutri zjutraj bo od jugozahoda ponovno začelo deževati. Popoldne bo dež od juga zajel večino sosednjih pokrajin. Ob severnem delu Jadrana bo občasno pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno, na Pohorju zjutraj in deloma dopoldne še delno jasno. Dopoldne bodo padavine v zahodnem delu slovenskih gora, popoldne postopno tudi drugje. Meja sneženja bo na približno 2500 m. Pihal bo zmeren do močan veter južne ali jugozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri bo oblačno in megleno, na Pohorju le zjutraj še delno jasno. Dopoldne se bodo padavine od jugozahoda hitro razširile drugam. Meja sneženja bo na približno 2500 m. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 9, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. november:
1.11.1990
Zelo močno deževje v pasu od Posočja do Pohorja, ki se je začelo prejšnji dan, je povzročilo katastrofalne poplave. V nekaterih krajih je v 48 urah, do 2. novembra zjutraj, padlo preko 200 milimetrov padavin, od tega so skoraj vse padavine padle od opoldneva 31. oktobra do večera 1. novembra. Na postaji Vogel je opazovalec izmeril 284 milimetrov, v Kamniški Bistrici in Lučah je padlo 230 milimetrov, v Mrzli Rupi na Idrijskem 227 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 211 milimetrov, v Zgornjih Bitnjah pri Kranju 194 milimetrov, v Poljanah nad Škofjo Loko 192 milimetrov in v Gornjem Gradu 181 milimetrov padavin. Močne padavine je zaznamovala zelo izrazita ohladitev. Meja sneženja je bila 1. novembra zjutraj še nad 2500 m, zvečer pa je snežilo tudi v nekaterih krajih po nižinah! V Stari Fužini se je od 7. ure zjutraj do 21. ure zvečer ohladilo za 13,6 stopinj C; v Javorjah nad dolino Poljanske Sore je padec znašal 12,6 stopinj C, na Vojskem nad Idrijo 12,0 stopinj C, v Bovcu 10,6 stopinj C, na Voglu 10,0 stopinj C in na Kredarici 8,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Valdez | vallon