Petek, 5. marec 2021, 08:38
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
3.1.2018

Vremenska napoved - 3. januar 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 3. januar 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 3.1.2018Danes bo zmerno, občasno pretežno oblačno, po nekaterih kotlinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla. Sredi dneva in popoldne bo zapihal okrepljen veter zahodnih smeri. Proti večeru in zvečer bodo prehodno krajevne padavine, deloma plohe, po nižinah kot dež. Najvišje temperature bodo od 1 do 10, ob morju do 12 °C.
Jutri bo dopoldne deloma jasno, ponekod po nižinah bo megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo več oblačnosti. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do 0, ob morju približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 0 do 8, na Primorskem do 10 °C.

Opozorilo: V notranjosti Slovenije bo sredi dneva in popoldne zlasti v višje ležečih krajih veter zahodnih smeri v sunkih presegal hitrost 70 km/h.
V petek in soboto bo pretežno oblačno, zlasti ponekod na zahodnem delu države bodo občasno manjše padavine. V vzhodnih krajih bo več sonca.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 7. do 12. januarja 2018

Od nedelje do petka bo nad južno Evropo in našimi kraji prevladovalo območje nizkega zračnega tlaka.

Od nedelje do srede bo toplo z dnevnimi temperaturami približno 10 °C. Najverjetneje nas bo v ponedeljek prešla prva vremenska fronta, v sredo pa lahko tudi druga. Po nižinah bo deževalo. Nato se bo postopno hladilo, verjetnost za padavine pa se bo zmanjšala.


Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, zjutraj ponekod po nižinah megleno. Čez dan se bo okrepil jugozahodnik. Popoldne in zvečer bodo prehodno krajevne padavine, deloma plohe.
Jutri bo v začetku deloma jasno, ponekod bo nizka oblačnost. Čez dan bo postopno več oblačnosti.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, popoldne bo več spremenljive oblačnosti, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma plohe. Čez dan bo pihal zelo močan zahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -2 na zahodnem delu države do približno 3 na vzhodnem delu države, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo v glavnem zmerno, občasno tudi pretežno oblačno. Pihal bo v glavnem zmeren zahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 1, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 3. januar:
3.1.1962
Do jutra so obilne padavine v višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije, ki so začele 31. decembra, v glavnem ponehale. Zaradi toplega višinskega jugozahodni vetera je tudi v sredogorju deževalo, meja sneženja se je šele ob koncu padavin spustila pod 1000 metrov. Težišče padavin je bilo v Posočju, kjer je v nekaterih krajih v 72 urah padlo preko 400 milimetrov padavin. Tudi v nekaterih krajih drugje so bile padavin neobičajno obilne in so 3. januarja presegli povprečno januarsko višino padavin! V Kneških Ravnah na južnem pobočju Vogla so namerili 479 milimetrov, na Livku pod Matajurjem 462 milimetrov, v Lepeni na Bovškem 454 milimetrov, v Kobaridu 380 milimetrov, v Tolminu 351milimetrov, v Idrijski Beli 304 milimetrov in v Kamniški Bistrici 254 milimetrov padavin v preteklih 72 urah.

3.1.1989
Nad jugovzhodno Evropo je bilo središče obsežnega anticiklona, pri nas je bil zračni tlak neobičajno visok. V notranjosti Slovenije je tlak, preračun na morski nivo, v dopoldanskih urah dosegel 1046 hPa, v Novi Gorici 1042 hPa in v Portorožu 1040 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Isola Marinetta | hiking