Nedelja, 23. januar 2022, 01:28
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.4.2016

Vremenska napoved - 16. april 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > april > 16. 4. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 16. april 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.4.2016Popoldne bo precej jasno, nekaj oblačnosti bo zlasti v gorskem svetu. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23 stopinj Celzija.


Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bodo možne posamezne plohe. Še bo pihal okrepljen jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 14, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 24, le na severozahodu približno 17 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo v južni polovici države še razmeroma jasno in toplo, sicer pa bo od severa oblačnost povečala. V severnih krajih bodo že dopoldne krajevne padavine, ki se bodo popoldne in zvečer počasi širile proti jugu.
V noči iz ponedeljka na torek bo dež zajel večji del države in do jutra v glavnem ponehal. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja.
V torek bo v začetku še precej oblačno, čez dan pa se bo delno ranebo zjasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. aprila 2016

V sredo in četrtek bo nad srednjo Evropo in Alpami še vztrajalo območja visokega zračnega tlaka. Od petka naprej kaže na naraščajoč vpliv ciklonskega območja z bolj nestanovitnim vremenom in dotokom občutno hladnejšega zraka od severa proti Alpam..

V sredo in četrtek bo po Sloveniji precej jasno. V petek bo oblačnost povečala, vendar omembe vrednih padavin še ne bo. Ob koncu tedna kaže na deževje z ohladitvijo in nizko mejo sneženja. Tudi začetek novega tedna še ne bo prinesel znatne otoplitve.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno, občasno bo nekoliko več oblačnosti v hribovitih predelih Furlanije-Juljiske krajine. V sosednjih pokrajinah Hrvaške, Madžarske in Avstrije bo pihal okrepljen jugozahodni veter, ob Jadranu pa zmeren veter južnih smeri.
Jutri bo nekoliko več oblačnosti, še bo pihal okrepljen jugozahodni veter. Na območju Julijskih in Karnijskih Alp bodo nastale posamezne plohe.


Gorski svet
Danes bo deloma jasno z nekaj spremenljive oblačnosti. Pihal bo zmeren do okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 2 stopinji Celzija.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Zlasti na območju Julijcev bo možna kakšna ploha. Pihal bo zmeren do okrepljen jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 3 stopinje Celzija.

Vremenski pojavi na dan 16. april:
16.4.1978
Višjeležeče predele je po koncu sneženja prekrivala za sredino meseca aprila izjemno debela snežna odeja. Na Predelu (1156 m) so zjutraj izmerili 100 centimetrov, na Zgornjem Jezerskem (889 m) in v Ratrčah (864 m) 62 centimetrov, v Ribnici na Pohorju (600 m) 59 centimetrov, v Cirkulanah pri Ptuju in na Planini nad Sevnico 42 centimetrov in v Žetalah v Halozah pa 35 centimetrov snega. Na Dravsko-Ptujskem polju je bila razlika v višini snežne odeje od kraja do kraja neobičajno velika; v Framu in na Letališču Maribor snežne odeje ni bilo, v bližnjih Staršah ga je bilo 15 centimetrov, na Ptuju 13 centimetrov, v Cirkulanah pa omenjenih 42 centimetrov! Na Kredarici (2514 m) je bila snežna odeja debela 587 centimetrov, pri Domu na Komni (1520 m) pa 400 centimetrov!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sućuraj | kamera