Ponedeljek, 24. januar 2022, 18:32
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
20.12.2016

Vremenska napoved - 20. december 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > december > 20. 12. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 20. december 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 20.12.2016Popoldne bo pretežno oblačno. Sončno bo le v gorah nad približno 1000 m nad morjem, delno pa se bo nebo zjasnilo tudi na Primorskem. Tam bo pihala rahla do zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od -2 do 3, na Primorskem od 8 do 12 stopinj Celzija.
Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, na vzhodem delu države tudi pretežno oblačno. Po nekaterih nižinah v notranjosti Slovenije bo v prvem delu dneva megleno. Na Primorskem bo še pihala rahla do zmerna burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -2 do -7, na Goriškem in ob morju približno 4, čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 4, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek in v petek bo v višjih legah in na Primorskem pretežno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije pa se bo zlasti v prvem delu dneva zadrževala megla ali pa nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo počasi slabela.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. decembra 2016

V petek in soboto bo območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo prehodno oslabelo. Predvidoma v nedeljo nas bo prešla vremenska fronta, za njo pa se bo ponovno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

V petek in v soboto bo suho, nekaj padavin kaže ob prehodu fronte v noči iz sobote na nedeljo in v nedeljo dopoldne. V začetku prihodnjega tedna se bo nadaljevalo v glavnem brez padavin vreme.


Sosednje pokrajine
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo zlasti v Alpah. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna burja.
Jutri bo deloma jasno, le v notranjosti severne Hrvaške oblačno. V Tržaškem zalivu in v Kvarnerju bo še pihala zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v visokogorju v glavnem jasno, v sredogorju pa občasno še zmerno oblačno. Pihal bo rahel do zmeren jugovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa -1 stopinja C.

Jutri bo precej jasno. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 3, na višini 2500 metrov približno 0 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 20. december:
20.12.1927
Hud mraz, v nekaterih krajih se je ohladilo pod minus 20 stopinj C. Na Rakitni je bila najnižja jutranja temperatura minus 27,5 stopinj C, v Babnem Polju so izmerili minus 26,4 stopinj C, v Žireh minus 22,2 stopinj C, v Ljubljani in Gornjem Lenartu pri Brežicah pa minus 19,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Riomaggiore | hike