Nedelja, 23. januar 2022, 01:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
23.11.2016

Vremenska napoved - 23. november 2016

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2016 > november > 23. 11. 2016
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 23. november 2016.

Napoved za Slovenijo
vreme 23.11.2016Popoldne bo na vzhodnem delu države delno jasno, drugje bo več oblačnosti. Zlasti v zahodni polovici države bo še lahko dež. Čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 stopinj Celzija.
Jutri bo v vzhodni Sloveniji deloma jasno, drugje pretežno oblačno. Zjutraj bo ponekod megla. Zlasti v zahodni polovici države bo občasno deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 6 do 13, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 18 stopinj Celzija.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo v glavnem oblačno. Čez dan se bo dež od zahoda postopno razširil nad večji del Slovenije. Še bo pihal južni do jugozahodnik. V soboto bo na zahodnem delu države delno jasno, drugje pretežno oblačno in v glavnem brez padavin.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 27. novembra do 2. decembra 2016

Od nedelje naprej kaže na prodor polarnega zraka iznad severne Evrope proti srednji Evropi in Alpam.

V nedeljo bo suho, nekaj sonca bo ob morju. Zapihal bo severovzhodnik in ohladilo se bo. V prihodnjem tednu bo verjetnost za padavine majhna. Ohladilo se bo. Jutranje temperature bodo od torka naprej marsikje pod ničlo.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v sosednjih pokrajinah Italije, v Istri in Kvarnerju pretežno oblačno in občasno deževno vreme. Drugje bo delno jasno in v glavnem suho. Pihal bo veter južnih smeri.
Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas v glavnem oblačno z občasnimi padavinami, drugje pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod bo pihal veter južnih smeri.


Gorski svet
Danes bo v glavnem oblačno in ponekod megleno. Zlasti v hribih zahodne in južne Slovenije bodo občasno padavine. Meja sneženja bo nad približno 2200 m nadmorske višine. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 1 stopinje Celzija.

Jutri bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Zlasti v Julijcih in hribih južne Slovenije bodo občasne padavine. Meja sneženja bo nad približno 2300 m nadmorske višine. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa od približno 2 stopinj Celzija.

Vremenski pojavi na dan 23. november:
23.11.1938
Silovito deževje in sneženje v višjih legah v zahodni Sloveniji je prenehalo. Največ padavin so do 9. ure zjutraj v 72 urah izmerili v Bovcu, 385 milimetrov, v Revenovšah na Idrijskem je padlo 344 milimetrov, v Kobaridu pa 289 milimetrov padavin.

23.11.1971
Do jutra je na številnih meteoroloških postajah v vzhodni polovici Slovenije zapadlo največ snega v enem dnevu v mesecu novembru v zadnjih desetletjih. V Zgornji Ščavnici so namerili 48 centimetrov, v Lendavi in Velikih Dolencih na Goričkem 47 centimetrov, na Mestnem Vrhu pri Ptuju 39 centimetrov, v Črnomlju 36 centimetrov ter v Mariboru in Gornjem Gradu 35 centimetrov novega snega.

23.11.1988
V nekaterih krajih je bila izmerjena najnižja novembrska temperatura v zadnjih desetletjih. Na Blagušu v Slovenskih goricah se je ohladilo do minus 21,5 stopinj C, v Ratečah je termometer pokazal minus 19,2 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju minus 18,0 stopinj C, v Radljah ob Dravi minus 17,8 stopinj C, na Vojskem nad Idrijo minus 14,5 stopinj C in v Sevnem nad Litijo minus 11,1 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sunny Beach | abc hiker