Torek, 7. julij 2020, 07:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.2.2014

Vremenska napoved - 4. februar 2014

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 4. februar 2014.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.2.2014Danes bo pretežno oblačno. Na Primorskem bo deževalo, drugje v glavnem snežilo, le na vzhodnem delu države države bo v glavnem suho. Ponekod na prehodu med Notranjsko in Primorsko se bo lahko pojavljala poledica in žled. Ob morju bo začel pihati jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od -3 do 1, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.
Jutri bo pretežno oblačno, ponekod na vzhodnem delu države države občasno delno jasno. V zahodni in osrednji Sloveniji bodo padavine. Dopoldne bo sneg v notranjosti Slovenije postopoma prehajal v dež, zato lahko ponekod ponovno nastane poledica. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature -4 do 0, na Primorskem od 4 do 8, čez dan bodo najvišje temperature od -1 do 4, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V četrtek bo pretežno oblačno. Ponekod bo rahlo deževalo, v severni Sloveniji pa bo rahlo snežilo. Temperature bodo v notranjosti države še vedno le približno ničle.
V petek bo zmerno do pretežno oblačno in v glavnem suho. Topleje bo, pihal jugozahodnik.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo pretežno oblačno. Čez dan bodo zahodno in južno od nas občasne padavine. Po nižinah bo deloma deževalo, deloma snežilo. Ob Jadranu bo danes pihal okrepljen jugo, ki bo jutri oslabel.

Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno. Čez dan bo občasno snežilo, le na Pohorju bo suho. Pihal bo rahel do zmeren južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -5 stopinj Celzija. Nevarnost plazov bo še velika!
Jutri bo pretežno oblačno, občasno bo snežilo. Najmanj padavin bo na Pohorju. Pihal bo zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 0, na višini 2500 metrov približno -6 stopinj Celzija. Nevarnost plazov bo še velika!

Vremenski pojavi na dan 4. februar:
4.2.1929
Jutro je bilo v notranjosti Slovenije ponovno zelo mrzlo. V Babnem Polju je bila najnižja temperatura minus 30,2 stopinj C, v Kranju in Gornjem Lenartu so namerili minus 26,0 stopinj C in v Kočevski Reki minus 25,2 stopinj C. V Dolenjem Medvedjem selu pri Trebnjem je bilo ob 7. uri zjutraj minus 30,1 stopinj C.

4.2.1963
Vso Slovenijo z izjemo dela Vipavske doline je prekrivala snežna odeja, ki je bila v glavnem neobičajno debela. Na Vojskem nad Idrijo (1070 m) je višina snega znašala 180 centimetrov, na Rudnem polju na Pokljuki (1343 m) so ga namerili 160 centimetrov, v Kamniški Bistrici 113 centimetrov, v Žireh 89 centimetrov, v Kranju 88 centimetrov, v Podgradu pri Ilirski Bistrici 75 centimetrov, v Senožečah 63 centimetrov, v Celju 59 centimetrov, v Veržeju 50 centimetrov, v Strunjanu 20 centimetrov in v Neblem v Goriških brdih 12 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Mokpo | izlet